DOLAR 32,506
EURO 34,6871
ALTIN 2492,054
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finansal astroloji : Sevgili Ekim!

Sevgili ekim…. Önceki yazılarımda belirtmiş olduğum süreçleri sahneye taşıyacak olduğun bir ay olacak gibi görünmekte…

Finansal astroloji : Sevgili Ekim!

Bu ay sert bir yeni ay ve iki dolunayı içine alması sebebiyle önemli , özellikle 16 ekimdeki yeni ay ile birlikte küresel yani insanlık anlamında çok mücadeleli süreçlere gireceğimizi işaret ediyor.

Şu ana kadar ki yazılarımda farkedersiniz ki tüm dünyayı bir vücut olarak düşünerek yorum yapmaktayım ki taktir edersiniz ki doğa covit 19 ile bize bu şekilde düşünmemiz gerektiğini öğretti. Çünkü bir ülkenin başına bir şey gelse  hepimiz etkileniyoruz. Aynı insanın vücudundan bir parçası eksildiğinde ya da hasar gördüğünde bütünlükteki işlevinin dengesini bozduğu gibi bizlerde tüm ülkeler ve insanlar tek bir vücut olduğumuz bu süreçlerden geçerken, öncelikle bunun farkına varıp ülkeleri ve insanları farklı kültür, ırk ,din ve geleneklerine göre ayırmamamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu aynı vücudumuzdaki bir parça koparıldığında bütünlükteki işlevselliğini nasıl bozuyorsa bizlerde global anlamda bir ülkenin yaşadığı durumdan aynı şekilde etkilenmekteyiz.

Şu an küresel anlamda dünyaya baktığımızda her yer ciddi bir hareket halinde . Amerika şu an çok zor süreçlerden geçmekte ve bu süreçler daha da artarak devam edecek. Orada yüksek derecede kaos hakim , öfke , nefret çok fazla yüzeye çıkmış durumda , 3 kasımdaki seçimler ile tansiyon daha da artacak . Seçim sonuçlarını çok da konuşmaya gerek yok çünkü hangisi seçilirse seçilsin sonuç değişmeyecek ( Trump 74 yaşında , Biden 77 yaşında) ülkeyi kaostan çıkarmak için çözüm bulamayacaklar. Tabi bu süre içerisinde küresel ve global olarak bu kaos piyasaları farklı şekillerde, sert iniş çıkışlar şeklinde etkileyecektir. Bu süre içerisinde bir çok ülkede covit 19 vakalarında artış hızla ilerliyeceği gibi  kayıplarında  artacağını göstermekte . Bununla birlikte Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma , savaş çok çok üzücü olaylar bunlar… sanki bütün dünya baş kaldırıyor gibi… ve üzülerek söylemeliyim ki bütün dünyada bu çatışma , öfke,  kavga , agresyon artacak .. biri bitecek biri başlayacak retro mars  satürn karesi ,pluto karesine doğru ilerlemekte ve bu da demek oluyor ki bu olan olaylarda çürümüş bozulmuş olan her  neyse onu koparıp atar. Bazı ünlülerin iflas ettiğini, maddi zor süreçlerden geçtiğini duyacağız. Tabi bunların yanında bazı köklü firmalarda bu süre içerisinde konkordato ilan edebilirler. Anlayacağımız o ki çok da iç açıcı bir durumda değiliz. Bu örnekleri arttırıp çoğaltabilirim ancak bunları bilmek yada tahmin etmenin bizlere ne faydası olacak diye dediğinizi duyar gibiyim.. haklısınız en azından covit 19 dan sonra herkes az çok bunların nasıl şekilleneceğini tahmin edebiliyor.

 

Burada esas soru şu olmalı …. Biz bu süreçten nasıl doğru şekilde çıkacağız? Biz bu süreçte nasıl hareket etmeliyiz?  Ben doğru hareket edersem bu süreci yönetebilirmiyim ?

Finansal astroloji : Sevgili Ekim!

Evet

Biliyormusunuz eğer insanoğlu doğaya uygun bir şekilde hareket etmeyi başarabilseydi o zaman gökyüzünde her ne olursa olsun hiç kimse etkilenmezdi. Çünkü gezegenler insanlara dönüşmeleri ve adapte olmaları için fırsatlar verir. Bizlerde bu fırsatları görmeyip tembellik ettiğimiz zamanların sonuçlarında ise bu gezegensel etkilerle ani ve sert bir şekilde  öğrenilmesi gerekeni acıyla bizlere öğretir. İşte bu sebepten dolayıdır ki İnsanoğlunun bu yeni sürece geçişi iki şekilde olabilir.

 

Bilinçli ya da acı yoluyla , gerçi insanın tarihine baktığımızda hep ızdırap yoluyla öğrendiğini görmekteyiz. O yüzden bu süreci bir an önce bilinçli şekilde ilerlemek yönünde geçmeyi seçmeliyiz. Tek çözüm insanoğlunun doğa kanunları ile dengeye gelmesi gerekiyor. Almak ve vermek arasındaki dengeyi kurmak zorunda ….. alma arzusu doymuyor herşeyi yutmak istiyor. Ancak artık hayat buna izin vermiyor ……doğa artık çeşitli yıkımlar  , kaoslar şeklinde müdahale ediyor.

 

Peki burada  bizlere düşen görev ne derseniz ? O da insan ve insan arasındaki ilişkiyi düzeltmemiz gerekiyor. Bizler bir sistemin içerisinde yaşıyoruz. İnsanın haricinde diğer bütün canlılar denge içinde yaşıyorlar. İnsanlar ise egoistçe haz alma duygusuyla yaşıyorlar. Yani bütün herşeyi egoistçe haz almak için yapıyorlar. Para , şan , şöhret, itibar , cinsellik ,  bilgi bunların hepsinden haz almak için peşinden gidiyor. Bu şekilde egoistçe haz alma peşinde koşan biz  insanlar başkalarının yıkımlarından kendi hazlarını tatmin ederek ilerliyoruz ve sonuç dünya bu yüzden yıkımdan yıkıma gidiyor.

Bu bitmez tükenmez alma arzumuz sayesinde dünyadaki herşeyi ihtiyacımızdan fazla tükettik , fazla kullandık ve sonuç ortada doğanın dengesini bozuyoruz. Bizler sadece doğanın bir parçasıyız. Ancak doğaya,  hayata hükmetmeye çalışıyoruz. Fakat doğa , hayat insana hükmediyor. Bu kadar dengeleri bozduktan sonra doğa kendini dengeye getirmek için bizim bozduğumuz herşeyi tekrar eski haline getirmek için gerekirse bizi etkisiz hale getiriyor( bu iki ay süresince covit 19 sebebiyle bizi evde oturtarak aslında doğayı dengeye getirmesi gibi.. biliyorsunuz bu sürede ozon tabakası bile kapandı. Ekolojik denge oluştu) bizlerde bu hayatın bizimle sohbetini bilinçli bir şekilde öğreneceğiz  ya da ızdırap yoluyla ilerleyeceğiz. Bu değişime gönüllü olarak adapte olup en hızlı entegre olanlar hayatta kalabilecek çünkü hayatta kalabilmek güçlü olmayı değil adapte olabilmeyi gerektiriyor.

 

İnsanın doğaya , dünyaya sadece insanla insan arasındaki ilişkilerindeki egoistik yapısından dolayı zarar verdiğini anlarsak,

İnsan ile insan arasındaki egoistik ilişki vasıtasıyla  dünyayı yiyip bitirdiğini farkedersek,

İnsan ile insan arasındaki  iyi ilişki ile de dünyanın iyi geleceğini kurabiliriz. İnsanoğlunun yapması gereken de bu zaten , tüm varoluşumuzda dengeye gelip mutlu hayatlar yaşamamız buna bağlı , başka hiçbir şekilde mutlu olamayız…

O yüzden ilk adımı bizler hiçbir karşılık beklemeden kendimizden başkasını öncelikle sevmeye başlayarak yapmalıyız ki varoluşumuzun sorumluluğunu alarak bilinçli bir şekilde doğanın dengesine kendimizi adapte edebilelim. Bir insanın niyeti bütün dünyayı değiştirebilir.

Niyetlerinizin mutlu dünyalar inşaa etmesi dileğimle

Kasım ayında görüşmek üzere…

Sevgiyle Kalın…

 

Mali Müşavir

Finansal Astrolog

Burcu Ata

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.