DOLAR 32,3695
EURO 34,9626
ALTIN 2325,624
BIST 9068,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsadan nasıl para kazanılır?

Borsadan nasıl para kazanılır?
24.10.2020
A+
A-

Borsadan para kazanmak isteyenlere için uzmanlar birçok tavsiyede bulunuyor. Bu tavsiyeleri sizler için derledik. İşte borsadan para kazanma üzerine uzmanların önerileri…

Borsa bilginiz çok iyi olsun

Borsada ister uzun ister kısa vadeli yatırım yapın öncelikle borsa hakkında en az temel seviyede bilgi sahibi olmalısınız. Borsa nedirden başlayarak, analiz yöntemlerine kadar her noktasını ayrıntılı olarak öğrenmelisiniz. Bu konu oldukça önemlidir. Özellikle kısa vadeli günlük kazanç elde etme planı yapıyorsanız borsayı bilmeden sakın hareket etmeyin. Bunun için de borsanın eğitimlerini kullanabilir ve uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

Borsada işlem Yapmak İçin Yeteri Kadar Tecrübe Sahibi Olun

Tecrübeler her işte önemli değil midir? Yaptığınız bir işte ilk başlangıçtaki performansınız ile belli bir süre sonunda ki performansınız aynı mı? Elbette ki değil. Borsada da bu şekildedir. Başlangıç işlemlerinizle tecrübeli işlemleriniz arasında dağlar kadar fark vardır. Tecrübe kazandıkça, işlem çeşitliliğini gördükçe yatırımlarınızda başarılarınız da artar. Borsa deneyimi nasıl kazanılır öğrenmeniz çok önemlidir.Uzun vadeli yatırımlarda da tecrübenin önemi olduğu kadar kısa vadeli planlarda kat kat daha fazla öneme sahiptir. Çünkü günlük kazançlar ciddi bir tecrübe ister. Borsa işlemlerinin her yönünü görmüş ve karşılaştığınız sorunlara anlık çözüm buluyor olmalısınız. Nasıl hareket etmeniz gerektiği konusunda anlık planlar yapabilmeli ve bunlardan emin olmalısınız. İşte bu konuda tecrübeler size yardımcı olacaktır. Bu durumda piyasayı iyi öğrendiğinizi ve yeteri kadar tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, günlük kazançlarınıza yavaş yavaş başlayabilirsiniz.

Tepe – Dip Noktalarına Yaklaşmayın

Borsada işlem yapmak istediğiniz hisse senedinin fiyatının tepe ve dip noktalarını beklemek yapılan en büyük hatalar arasındadır çünkü borsada oluşan fiyatlar her ne kadar bir tend içinde hareket etse dahi bu trendi belirleyen ekonomik, siyasi politik, şirketin performansı gibi etkenler vardır. Dolayısıyla fiyatlar kesin kurallar içinde hareket etmez.

Borsada fiyatlar anlık olarak belirlendiği için ne olacağı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Varsayımlar üzerine hareket edilir ve bu yüzden siz dip noktayı beklerken bir anda yükselişe geçebilir. Ya da aynı şekilde tepe noktasını beklerken, bir bakmışsınız fiyatlar aşağı inmeye başlamış. İşte bu yüzden alım – satım konusunda yanlış kararlar verebilirsiniz.

Oluşacak Fırsatları Değerlendirmeyi Bilin

Eğer borsada kazançlarınızı günlük sağlamak istiyorsanız, fırsatları takip etmelisiniz. Günlük kazançlarınız anlık fiyat değişimleri ile mümkün olduğundan sıkı bir takip ve takipte elde ettiğiniz bilgileri değerlendirmeyi bilmelisiniz.

Borsada kazadıracak önemli stratejiler. TIKLAYINIZ!

Bunun içinde ekonomik verileri kontrol etmelisiniz. Örneğin; borsayı etkileyen makro ekonomik veriler nelerdir şeklinde araştırmalar yapmalısınız. Açıklanan verilerin öncesinde ve sonrasında yatırımınıza nasıl etkiler yaratacağını bilmelisiniz. Eğer bunları yapamazsanız günlük kazanç sağlamanız çok mümkün olmaz. Verileri değerlendirebilmeniz için de analiz yöntemlerini kullanmayı elbette ki atlamamalısınız. Çünkü analiz yöntemleri olmadığında oluşacak fiyatlar hakkında yorumlar yapmanız imkânsızdır. Bu sebepten analizleri öğrenerek, gün için de oluşan fırsatları değerlendirmelisiniz.

Başkalarının Sözleriyle Değil, Kendi Düşüncelerinizle Hareket Edin

Borsada yapılan en büyük hatalardan biri de kulaktan duyma bilgilerle hareket etmektir. Yatırım yapılacak hisse senedinin performansı, finansal rasyoları, içinde bulunan ekonomik konjoktür, sektörel gelişmeler, yurt içi yurt dışı gelişmeler gibi hisse fiyatını etkileyecek tüm faktörler dikkate alınmalıdır. Kısaca temel analiz ve teknik anaiz gibi fiyat gelşiminde etkili olan tüm bilgiler dikkate alınmalıdır. Yatırımcının güncel bilgilerle hareket etmesi çok önemlidir.

Yatırım Yapacağınız Araç Seçimine Dikkat Edin

Nasıl hareket etmeniz önemli olduğu kadar yatırım yapacağınız araçta önemlidir. Borsada yatırımınız için bulunan seçeneklerin çokluğu sizin için bir avantajdır. Çünkü takip etmenizin kolay olacağı, kendinize ve hedeflerinize göre araç bulmak çok kolaydır. Bu yüzden borsada bulunan yatırım araçları hakkında araştırma yapmalı ve isteklerinizi karşılayacak bir ürün seçmelisiniz. Böylelikle kazançlarınızı daha rahat ve günlük oluşturabilirsiniz. Çünkü yatırım aracının fiyatlarına etki eden faktörler hakkında bilginiz olur ve bunları doğru bir şekilde yorumlarsınız. Bundan dolayı anlık kazançlar sağlamak sizin için daha kolay olur.

Borsaya Hislerinizi Karıştırmayın

Borsada dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da duygulardır. İşlemlerinizi yaparken duygularınıza sahip olmalı ve böyle kararlar almaya çalışmalısınız. Diğer durumda yanlış yollara sapabilir ve anlık, günlük işlemlerinizde hatalar yapabilirsiniz. Bu yüzden kendinizi iyi tanımanız önemlidir. Heyecanınızı nasıl kontrol edebileceğinizi bilmelisiniz. Çünkü kazanmak insanı heyecanlandırır. Fakat kontrol altına alamazsanız, kazanırken kaybedebilirsiniz. Heyecanın yanında diğer duygularınızı da kontrol etmeniz önemlidir. Örneğin; aceleci davranmadan, tez canlı olmadan ve her aşamayı ayrı ayrı inceleyerek pozisyonlarınızı oluşturmalısınız. Böylelikle daha doğru yatırımların önünü açarsınız.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
12 × 27 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.