DOLAR 32,5839
EURO 34,7613
ALTIN 2418,297
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SPK, Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin halka arzına izin verdi

SPK, Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin halka arzına izin verdi
19.02.2021
A+
A-

SPK, Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin halka arzına izin verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin halka arzına izin verdi. SPK’nın haftalık bültenine göre, sermayesi 77.05 milyon liraya yükseltilecek şirketin sermayesinin 13.4 milyon liralık bölümü halka arz edilecek.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…

Bir lira nominal değerli hisse başına satış fiyatı 10 lira olarak belirlenirken, halka arza fazla talep gelmesi halinde 2 milyon lira nominal tutar daha hisse ek satışa konu edilebilecek.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. Hakkında
23 Oca 2021

TURK İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., BATTAL Holding bünyesinde 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve aşı üretimi olan firmamız, dinamik ve profesyonel kadrosuyla Türkiye’nin özel teşebbüs olarak ilk ve tek aşı üretim tesisini kurmuştur.

2017 yılında seri üretimine başlanan TETADİF Td aşısıyla ülkemizin difteri tetanos aşısında dışa bağımlılığı sona erdirilmiş olup, üretimin %70’lik kısmı için ihracat hedeflemektedir.

TURK İlaç ve Serum Sanayi A.Ş.’nin ANKARA Akyurt bölgesinde bugün itibariyle sahip olduğu toplam 56.000 metrekare alandaki üretim tesisleri en ileri teknolojilerle donatılmış ve tüm üretim ekipmanları uluslararası normlara uygun şekilde dizayn edilmiştir.

Tüm üretimler Güncel İyi Üretim (GMP) ve İyi Laboratuvar Uygulama (GLP) esaslarına uygun olarak yürütülmektedir. TURK İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. etik ve bilimsel değerler çerçevesinde Türk ilaç sektöründe faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Battal Holding İştiraklerinden olan Türk İlaç ve Serum sanayi halka arz sürecine dair tüm detaylar taslak izahname’ye göre derlenmiştir. Taslak izahnamede yer alan tüm bilgiler “planlanmaktadır, hedeflenmektedir, düşünülmektedir” Bilgilerde zaman içerisinde değişiklik söz konusu olabilir.

Şirket Geçtiğimiz hafta halka arz olmak için başvuru yaptı!
Battal Holding iştiraki Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. ‘yi halka arz etmek için 20.01.2021 tarihinde SPK’ya başvurdu

Sermaye Piyasası Kurulu 18 Şubat toplantısında şirketin Halka Arzına onay verdi!

https://ekonomidoktorunuz.com/yatirim/halka-arz-nedir-avantajlari-nelerdir-20180118/

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. Konsorsiyum Lideri ve Üyeleri

Şirketin halka arz edilme sürecine Oyak Yatırım Liderlik edecek. Oyak yatırım şirketi en son AKFEN GYO şirketinin halka arz sürecine liderlik etmişti. Şirket son yıllarda halka arz edilen şirketlerin çoğunda Konsorsiyum üyesi olarak görev aldı.

Halka arz konsorsiyum Lideri
OYAK Yatırım
A1 Capital
AK Yatırım
ALNUS Yatırım
Alternatif Yatırım
Ata Yatırım
Bizim Menkul
Deniz Yatırım
Garanti Yatırım
Gedik Yatırım
Global Menkul
Halk Yatırım
ICBC Turkey Yatırım
ING Menkul
İnfo Yatırım
Meksa Yatırım
Osmanlı Yatırım
Phillip Capital Menkul
QNB Finans Menkul
Şeker Yatırım
Tacirler Yatırım
Tera Yatırım
Ünlü Menkul
Vakıf Yatırım
Yatırım Finansman

Türk İlaç halka arz ne zaman bekleniyor?

Şirketin halka arz süreci ve izah namesi şuanda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 18 Şubatta onaylandı. Şirketin onay alması durumunda Halka arzı Şubat ayının sonunda gerçekleştirmesi planlanıyor.

Takvim Tahmini Talep Toplama Tarihi: 25-26 Şubat diyebiliriz.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. Halka Arz Yöntemi ve detayları

Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketinin halka arzında 23.450.000 lot arz edilecek. Halka arz sabit fiyat ile 10 TL‘den gerçekleştirilecek.

Halka arzda orantısal dağıtım yapılması planlanıyor. Bu şekilde yapılan son halka arz Arzum şirketi olmuştu.

Benzer halka arz olan Kervangıda’da halka arz büyüklüğü 500 Milyon TL seviyesindeydi. Arzum şirketinin halka arz büyüklüğü ise 260 Milyon TL seviyesindeydi. 56 Kat fazla talep gelmişti. Türk İlaç Halka arzından Ek satışlar dahil 254.5 Milyon TL büyüklük mevcut.

Şirketin halka arzında hem ortak satışı hem de bedelli sermaye artışı yöntemi ile sermaye artımı yapılacak. Bir önceki paragrafta 23.45.000 lot arz edileceğini belirtmiştik. Bu lotların bir kısmı sermaye artırımı bir kısmı pay satışı ile gerçekleştirilecek. Şirket sermayesini 67 Milyon TL’den 77.05 Milyon TL’ye artırarak 10.05 Milyon B Grubu pay arz edecek. Mevcut Ortaklardan Mehmet Berat BATTAL’ın 13.4 Milyon TL Payı da halka arzda satışa sunulacak.

Şirketin halka arzında bireysel ve kurumsal, yurt dışı kurumsala pay ayrılacak. Henüz orantısal olarak hangi gruba ne kadar pay ayrılacağı belli oldu.. İzahnamede yer alan bilgiye göre OYAK Yatırım ve Şirket pay miktarına birlikte karar verdiler. Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş’nin 23.450.000 TL nominal değerli payların,

8.207.500 lot,%35 oranındaki kısmı bireysel yatırımcıya
8.207.500 lot, %35 oranındaki kısmı yurtiçi kurumsal yatırımcıya
7.035.000 lot, %30 oranındaki kısmı yurtdışı kurumsal yatırımcıya ayrılmış.
Şirketin halka arzında sabit fiyat ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile arz edilecektir.

En iyi gayret aracılığı, halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarının izahnamede gösterilen satış süresi içinde satılmasını, satılmayan kısmın ise ihraççıya iadesini ifade eder.

Talep gelirse Ek Satış var

Toplanan talebin satışa sunulan lotlardan fazla olması halinde yine Mehmet Berat BATTAL‘a ait toplam 2 Milyon lot ek satışa sunulabilecek. Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. için eğer gerek duyulursa 30 gün süreyle fiyat istikrarı faaliyetlerine başvurmayı planlanmaktadır. Şirketin başvurusunun onaylanması halinde işlem kodunun #TRILC olması planlanıyor.

Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 315 Milyon TL Seviyesinde. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı SPK Tarafından 2025 Yılına kadar onaylı.

67 Milyon TL olan çıkarılmış sermayenin ise 20.100.000 adeti A Grubu, 46.900.000 adeti ise B grubu paylarıdır. B Grubu paylara tanınmış bir imtiyaz bulunmuyor. Halka arz olacak paylarda B Grubu payları.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş.  Halka arz geliri ile ne yapmayı planlıyor?

Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre şirket Halka arz ile kurumsallaşma, şirket değerinin ortaya çıkması, bilinirlik ve tanınırlığın pekiştirilmesi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerinin daha güçlü bir şekilde uygulanması, Şirket’in kurumsal kimliğini güçlendirmesi hedeflenmektedir.

Şirket halka arz ile birlikte kurumsal yapısını güçlendirmeyi, bilinirliğin artırılması yanında sermaye artımımı yanında sağlanacak fon vasıtası ile büyüme konusunda planladığı yatırımların finansmanı, borç ödemesi ile finansman yükünün azaltılması ve yeni ürün geliştirme ve pazar araştırmaları ile işletme sermayesinin fonlaması konusunda elini güçlendirmeyi planlamaktadır.

Bu kapsamda şirket, halka arz gelirinin yaklaşık %15’ini yatırımların finansmanında, %30’unu hammadde temininde, %35’ini finansal borç ödemeleri ve kısa vadeli çek ödemelerinde %20’sini işletme sermayesi olarak kullanmayı planlamaktadır.

Kar / Zarar
 

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Oyak Yatırım tarafından yayınlanan taslak izahname

Türk İlaç ve Serum Sanayi şirketi tarafından yayınlanan taslak izahname

( Para Ajansı – Kaan Tabak )

FacebookTwitterWhatsAppFacebook MessengerLinkedInCopy LinkEmailPaylaş

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.