DOLAR 32,5992
EURO 34,7837
ALTIN 2415,328
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

VİOP’ta gümüş işlemleri yapılacak!

VİOP’ta gümüş işlemleri yapılacak!
20.12.2020
A+
A-

Borsa İstanbul, gümüş vadeli işlem sözleşmelerinin 15 Ocak 2021’de Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işleme açılacağını duyurdu.

Borsa İstanbul internet sitesinde yer alan açıklamada, gümüş vadeli işlem sözleşmelerinin işleme açılacağı bildirildi.

 

Açıklamada, “Dolar/Ons Gümüş Vadeli İşlem Sözleşmeleri”nin VİOP’ta 15 Ocak 2021 itibarıyla işleme açılması ve yüzde 10 fiyat değişim limiti ile akşam seansında da işlem görmeye başlamasına karar verildiği ifade edildi.

VİOP nedir ve VİOP’ta nasıl işlem yapılır için TIKLAYINIZ!

Kontratın 1 Şubat’ta piyasa yapıcılık programına dahil edileceği kaydedilen açıklamada, “Dolar/Ons ve TL/Gram Altın vadeli işlem sözleşmelerinin maksimum emir miktarı ile özel işlem bildirimi minimum ve maksimum emir miktarlarının 4 Şubat’ta güncellenmesine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kaldıraçlı işlemlerden elde edilecek gelirlere stopaj için TIKLAYINIZ!

Açıklamada, kontratın işleme açılmadan önce 17 Aralık’ta BISTECH üye serbest test ortamına üye olanlar, veri yayın kuruluşları ve yazılım sağlayan kuruluşlar tarafından test edilebileceği bildirildi.

İş Portföy’den altına alternatif ‘Gümüş Serbest Fon için TIKLAYINIZ!

Söz konusu gümüş vadeli işlem sözleşmelerinin dayanak varlığının saf gümüş olacağı ifade edilen açıklamada, sözleşme büyüklüğünün 10 ons gümüş şeklinde belirlendiği kaydedildi.

Gümüş Vadeli İşlem Sözleşmesinde nasıl işlem yapılır?

Kıymetli Madenler Vadeli İşlem Sözleşmelerine Nasıl Yatırım Yapılır?

VİOP’ta yatırım yapmak için vadeli hesap açmak gerekir. Böylelikle hem kıymetli madenlere hem de diğer enstrümanlara yatırım yapabilirsiniz. Kıymetli madenler nelerdir, yatırımları nasıl yapılır buradan öğrenebilirsiniz. Hesap açtırmak için bankaları veya aracı kurumlarını tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü piyasa ile direkt bağlantı kurulamamaktadır. Aracı kurumları vasıtasıyla piyasada yasal olarak faaliyette bulunabilirsiniz. Bu nedenle hesap açtırmak ve işlemlerinizi yapmak için kurum seçmelisiniz. Bu konuda SPK’nin web sitesinden faydalanmanızı öneririz. Çünkü bu sitede yer alan kurum veya kuruluşlar, VİOP’ta yasal olarak faaliyette bulunurlar. Böylelikle dolandırılma gibi bir tehlike ile karşılaşmazsınız.

Yatırımcıların altına vadeli olarak yatırım yapmalarının sebebi risklerin daha düşük olmasıdır. Çünkü gerek spekülasyon gerekse de arbitraj riski standart büyüklükteki sözleşmeler aracılığıyla önlenmiş olur. Risk almak istemeyen yatırımcıların tercihi vadeli işlemlerden yanadır. Çünkü anlık değişen fiyatlar kontrolün elde tutulamamasıyla zarar getirmektedir. Kontrolü elde tutmak için de iyi bir piyasa bilgisi ve deneyimi gereklidir. VİOP’ta böyle bir durum söz konusu değildir. Bunun nedeni piyasanın işleyişinin basit olmasıdır. Aracı kurumlarının eğitimlerinden faydalanarak vadeli işlemlerin mantığını kavrayabilir, yatırımdaki can alıcı noktaları öğrenebilirsiniz. Böylelikle başarılı yatırımcılar gibi birikimlerinizi karşı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
19 + 19 =