DOLAR 32,5253
EURO 34,8597
ALTIN 2476,679
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni yılda dolar – 04.01.2021

Yeni yılda dolar – 04.01.2021
04.01.2021
A+
A-

Dolar/TL yeni yılın ilk işlem gününe 7.35 seviyesinin hemen üzerinde dört ayın en düşük seviyelerine yakın başladı. Piyasalarda veri akışı takip edilecek.

Ekonomi yönetiminin son iki yılın aksine kasım ayı itibarıyla ortodoks politikalara, piyasa dostu uygulamalara yeniden yönelmesi ile TL cinsi yatırım araçları ve CDS kasım itibarıyla belirgin değer kazanımları kaydetmeye başladı.

2019 yılını 5.95 civarında tamamlayan dolar/TL Kasım başında Berat Albayrak’ın sürpriz istifası öncesi 8.58’e kadar yükselmişti.

 

ENFLASYON TAKİP EDİLECEK
Bir bankanın Hazine masası işlemcisi, “Bugün piyasada enflasyon verileri takip edilecek. Kasım ayı verisi TCMB’nin Aralık ayında yaptığı faiz artışının işaretlerini içermişti. Bu kapsamda veriler yeni bir sıkılaştırma ihtiyacı doğurup doğurmayacağı açısından önemli. Beklentimiz yeni bir sıkılaştırmaya ihtiyaç olmayacağı yönünde” dedi ve ekledi:

SWAPTA GECELİK VADEDE NEGATİF FAİZ BELİRGİNLEŞİYOR
Piyasada takip edilen bir diğer konu ise swap piyasasında negatif TL faizi. TL’nin Londra swap piyasasında gecelik faizi yabancı yatırımcı için cazip olarak kabul edilmeyen -%24 seviyesinde. Yabancıların swap kanalıyla TL’de kalmasının cazip gelebilmesi ve Londra piyasalarında TL’nin gerçek faizinin oluşabilmesi için swap sınırlamalarının bir kez daha gevşetilmesi bekleniyor.

BDDK’nın swap kısıtlamaları vadeye göre farklılaşıyor. Bankacılar en kısa vadede Türk bankalarının swap sınırına ulaşmasına rağmen uzun vadelilerde tüm sınırın aşılmadığına da dikkat çekiyorlar. Swap sınırlamalarının gevşetilmesi bankaların tercihine göre TCMB rezervlerini düşürebiliyor.

Ünlü yatırım bankalarından yeni 2021 yılı Dolar/TL tahmini için TIKLAYINIZ! 

Öte yandan TCMB bugün swap verilerini de günlük olarak açıklamaya başlayacak.

HAZİNE YÜKLÜ BORÇLANMA PROGRAMINA İKİ İHALE İLE BAŞLIYOR
Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün 2 ve 5 yıl vadeli gösterge tahvillerin yeniden ihraçları ile yoğun borçlanma programına başlayacak.

Hazine Ocak ayında 37.2 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık 24.4 milyar TL’si piyasadan toplam 25.4 milyar TL’lik iç borçlanma öngörüyor. Şubat’ta 45.8 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık 37.7 milyar TL’si piyasadan 40.4 milyar TL’lik iç borçlanma öngörüyor.

Mart ayında ise 31.2 milyar TL iç borç servisine karşılık 30 milyar TL’si piyasadan 31.1 milyar TL iç borçlanma öngörüyor.

Bankacılar yılın gün ya da haftalarında Hazine’nin eurobond borçlanmasına çıkmasını da bekliyorlar.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
8 × 15 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.