DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Peynir tüketirken bilmeniz gereken 10 önemli konu

27.12.2017
A+
A-

Sağlığımız için temel besinlerimizden biri olan sofralarımızın baş tacı peyniri tüketirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti, kalsiyum, protein, vitamin kaynağı peyniri doğru koşullarda tüketmek ve saklamak sağlıklı beslenmemiz açısından büyük önem taşıyor.

 

Ancak tuz oranı, beslenme tablosu ve içerdiği vitaminler ile değerli bir gıdamız olan peyniri bilinçli tüketiyor muyuz? Muratbey Peynirleri Gıda Uzmanları hangi peynirin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda çeşitli bilgiler vererek, peynir severlerin dikkat etmesi gereken 10 kuralı sıraladı;

 

1-Lor peyniri ye, bağışıklık sistemini güçlendir

İçerdiği serum protein ile bağışıklık sistemini güçlendiren lor peyniri, özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişiler, sporcular ve diyet yapanlar için ideal. Az tuzlu tam yağlı bu değerli peyniri farklı tariflerle her öğünde tüketerek faydalanmak mümkün.

 

2-Yumurta alerjisi olanlara protein zengini lor

Özellikle yumurta alerjisi olan kişiler protein ihtiyacını lor peynirinden karşılayabilir. Zengin protein kaynağı Lor peynirini çeşitli baharatlar ve sebzelerle çeşitlendirerek, yumurta yerine de tüketebilirsiniz

 

3-Bebeklere az tuzlu Sürmeli peynir verebilirsiniz

Katı gıdaya geçmiş bebekler için hazırlanan tüm mamaları besin değeri açısından zenginleştirmek için kullanılabilecek en ideal peynir, az tuzlu, lezzetli, yumuşak yapılı Sürmeli peynirdir. Sürmeli peynirin lezzetini koruması için kendi salamura suyunda saklanması gerektiğini unutmayın.

 

4-Çocuklara abur-cubur yerine atıştırmalık peynir verin

Çocuğunuza peynir yeme alışkanlığını Burgu, Topi gibi atıştırmalık peynirlerle kazandırabilirsiniz. Ancak Burgu, Topi gibi peynirler, paketleri açıldıktan sonra kendi salamura suyunda muhafaza edilmelidir. Çocuğunuz Topi peynirli mini pizzalara, cheescake ya da renkli peynir tabaklarına karşı koyamayacaktır.

 

5-Kızartma peynirlerini suda beklettikten sonra kızartın

Hellim gibi kızartma peynirlerinin tuzundan arındırılması ve gerçek tadının açığa çıkması için 15 dakika ılık suda bekletilip kızartılması ve sıcak servis edilmesi gerekir.

 

6-Beyaz peynirin dağılmaması için bıçağı ıslatın

Beyaz peynirinizi tadını kaybetmemesi için kendi salamura suyunda saklayın. Suyu azalırsa içme suyu ekleyebilirsiniz. Düzgün kesilmesi için de kesmeden önce bıçağı soğuk suya batırarak ıslatın.

 

7-Kaşar peynirini streç filme sarmayın

Kaşar peynirinizi streç filme sararak saklıyorsanız vazgeçin. Çünkü peynir ile streç film arasında oluşacak hava boşluğu nemi arttıracağı için peynirinizi küflendirebilir. Kaşar peynirini rutubetten uzak ortamda buzdolabında saklayın.

 

8- Peynirinizi dilimlere ayırmadan bütün olarak saklayın

Peynirinizi hemen tüketmeyecekseniz dilimlere ayırmadan saklayın. Böylece dış ortamla temasını en aza indirebilirsiniz. Ayrıca satın alırken, ambalajının bozuk olmamasına dikkat edin. Son tüketim tarihi yakın olan peynirleri hemen tüketemeyecekseniz satın almayın.

 

9-Diyetlerde mutlaka peynir ama tuz oranına dikkat !

Diyet listelerinde peynir ile sağlıklı kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz ancak tuz oranını dikkate almayı unutmayın. Az tuzlu Burgu, Topi, Sürmeli ve Lor özellikle diyet listelerinde tercih edilebilir.


YORUMLAR

Solve : *
6 − 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.