DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3081,265
BIST 9977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’de sağlık turizmi dosyası!

19.09.2019
A+
A-

Gelişmiş ülkelerdeki sağlık harcamalarının yüksekliği, bu ülke sosyal güvenlik sistemlerini yaşadığı sıkıntılar, hızla yaşlanan nüfus ve ülkenin ulaşım teknolojisinde yaşanan gelişmeler tedavi amaçlı seyahatlerin çıkış noktası olmuştur.

Bilgi teknolojilerinde yaşanan yep yeni gelişmeler ve insanları her türlü bilgiye ulaşmada yaşadığı kolaylık ise tedavi amaçlı seyahatlerin itici gücü olmuştur.

Özellikle cerrahi branşlara olan talep artışının daha devam edeceği, böylece denizaşırı hizmetler için de çok önemli bir talep oluşacağı ve sağlık turizmin temel öğesi olan saç ekimi ve estetik ameliyatları ile yer değiştireceği uzmanlarca tahmin edilmektedir.

İnsanların sağlıklarına gösterdikleri özen arttığı, sağlık hizmetleri rekabetçi duruma geldiği ve maliyet farkları ana unsur olarak kaldığı takdirde, ülkemize sağlık turizmi bakımından rağbet gelecekte daha da hızlı bir artış gösterecektir.

01 Medical

Sağlık turizmi, bir ülkeden diğer başka ülkelere herhangi bir sebeple (bekleme süresinin uzunluğu, tedavinin ekonomikliği veya daha kaliteli sağlık hizmeti vb) sadece tedavi için gidilmesidir. Sağlık turizminin sadece hastanelerdeki tedavi için gidilen bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmemesi gerekir. Kendi yaşadığı yerden başka yerlere sağlık amacı ile seyahat eden insanların oluşturduğu turizmdir.

02 Turkey

Sağlık Turizmi; kısaca tedavi amacı ile yapılan seyahatlerdir. Başka bir ifadeyle, seyahat eden kişinin fiziksel iyilik halini geliştirmek amacıyla veya estetik cerrahi operasyonlar, kalp ameliyatları, estetik diş tedavileri, fizik tedavi vb gibi tıbbi desteğe ihtiyacı olanlara tedavilerin yapılması, aynı zamanda da uluslararası hasta potansiyelini kullanarak tüm sağlık kuruluşlarının hızla büyümesine olanak sağlayan turizm türüdür.

 

SAĞLIK TURİZMİ ve AĞRI DÜNYASI KLİNİĞİ

AĞRI DÜNYASI KLİNİĞİ ( www.agridunyasi.com) Türkiye’ deki en etkin ve kadrosu en geniş olan kliniktir. Genel merkezi İstanbul Nişantaşı’ ndadır. Bünyesinde bulunan her branştaki UZMAN DOKTORLARI ile sağlık turizmi hizmetini ülkemizde en aktif olarak veren kliniklerin başında gelmektedir. En çok faaliyet gösterdiği tıbbi alanlardan bazıları ise şunlardır ;

  1. TÜM AĞRI TEDAVİLERİ
  2. ESTETİK UYGULAMALAR
  3. SAÇ EKİMİ OPERAYONU
  4. ONKOLOJİK TEDAVİLER
  5. CERRAHİ AMELİYATLAR  

03 Dunya

Tüm dünyadan ülkemize İstanbul’a her türlü tedavi için yurt dışındaki acenta ve sağlık kuruluşları aracılığıyla hasta getirilmesini koordine  eden Ağrı Dünyası,  aynı zamanda henüz Türkiye’ de yapılamayan tıbbi tedaviler için de mevcut hastalarını yurt dışına ve özellikle de KÜBA ve ÇİN ‘e göndererek anlaşmalı hastane ve merkezlerde tedavilerinin gerçekleşmesini sağlamaktadır.

04 Secim

NEDEN SAĞLIK TURİZMİ ?

– Sağlık Turizmi katma değeri en yüksek olan bir turizm çeşididir

– Ülkemizin ve kentimizin tanıtımına katkısı çok büyük olacaktır
– Yeni ve çeşitli mesleklerde istihdam alanları açılmasını sağlayacaktır
– Ülke ekonomisine girdisi diğer turizm çeşitlerine göre çok yüksektir
– Sağlık Turizmi bacasız fabrikadır, istihdamın niteliğini artıracaktır
– Sağlık Turizmi mevcut cari açığın kapatılmasında bir kalem olacaktır
(2023’de 1 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir hedefi konulmuştur)

Türkiye’nin 2013 yılı itibarıyla turizm gelirlerinin cirosu
32.3 milyar dolar olduğunu anımsatarak, aynı dönemde sağlık turizminden elde edilen gelir ise 2.5 milyar USD düzeyinde (% 12) olduğunu ifade etmektedir.

Diğer yandan ise ; Sağlık Turizminin toplam gelirleri, bazı ülkelerde son yıllarda  % 25 ‘leri aşabilmektedir.

Turizmde kişi başına gelir 650 – 2.000 dolar civarındayken Sağlık turizminde ise, bu rakam hasta başına 2.000 den başlıyor ve 100. 000 (Ortalama 12.000 ) usd kadar uzanıyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE  NEDEN  TÜRKİYE  SEÇİLMEKTEDİR ?

  • TEDAVİ ÜCRETLERİ AVRUPAYA GÖRE 1/2 – 1/3 ORANINDA DAHA UCUZ MALİYETLİ OLMASI EN ÖNEMLİ BİR SEBEPTİR
  • HEM TEDAVİ ve  BU ARADA DA HEM DE TATİL YAPMA SEÇENEĞİNİN BİR ARADA OLMASI DA AYRICA ÖNEMLİDİR
  • CERRAHİ BRANŞLARDA, ÖZELLİKLE DE BEYİN CERRAHİ, ESTETİK ve PLASTİK CERRAHİSİ, KALP DAMAR CERRAHİSİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 3 İÇİNDE YER ALMAMIZ İSE DİĞER ÖNEMLİ NEDENDİR.

SAĞLIK TURİZMİNDEN  ELDE EDİLEN YILLIK TOPLAM GELİRLER :

4 (dört) yıl önce tahmini olarak yıllık gelir 500 bin USD iken,

2013- 2014 döneminde: 300 bin turist 2 milyar USD yi aştı

ULAŞILAN ÜLKE HEDEFİ :

2015-2016 döneminde :  500 bin turist ile   4 milyar USD

2017-2018 yıllarında ise: 700 bin turist ile 10 milyar USD

2023 DEKİ ASIL HEDEFİMİZ :

1 (bir) milyon sağlık turistİ ve 20 MİLYAR USD  milli gelire ulaşmaktır.

DÜNYA SAĞLIK TURİZMİNDE TÜRKİYE’ NİN YERİ :

5 yıl önce, dünyada ilk 20 ülkenin arasında iken, bugün ise Türkiye  ilk 10 ülke arasında yer almaktadır.

2023 hedefi ise :

Amacımız Dünyanın ilk 5 i arasına girebilmektir…

05 Yazar Ismail

 YAZAR

OP.DR. İSMAİL AKDEMİR

Eylül – 2019.


YORUMLAR

Solve : *
5 + 19 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.