DOLAR 32,3222
EURO 35,1271
ALTIN 2302,845
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Trafik sigortasında tamire rağmen oluşan değer kayıpları

04.03.2017
A+
A-

Sevgili Okuyucularımız

Bu yazımda biraz geç kaldım bunun için sizlerden özür dilerim. Bazen hayat yapılan planlara uymuyor ve insanın karşısına sürprizler çıkarıyor. Onun için yaşadığımız an çok özeldir ondan en fazla yararlanmaya bakalım. Ufak tefek rahatsızlıkları dert edinmeyelim.  Tabii ki konumuza dönelim. Bu yazımda sizlere yine Trafik sigortalarında oluşan hasarlar neticesi arabalarınızda tamir edilmesine rağmen oluşan değer kaybından bahsedeceğim.

5684 sayılı Sigortacılık kanunu , 2198 saılı Karayolları Trafik kanunu ve en son yayınlanan 14.05.2015 tarihli Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası ( yani Trafik Sigortası) Genel şartları tebliği gereği , kazalı araçta oluşan değer kaybından, kusurlu aracın Trafik poliçesini düzenleyen Sigorta şirketi sorumludur.

Aracınızdaki hasarın tam olarak ödenmesine rağmen siz aracınızı ikinci el olarak satmaya kalkıştığınızda alıcılar aracın kaza geçirdiğinden dolayı değerinin düştüğünü söyleyeceklerdir ve haklı olacaklardır.
İşte bu değer kaybından dolayı oluşan kaybı alma hakkınız vardır.

Kaza oluşumundan itibaren iki yıl içinde bu değer kaybını isteme hakkınız vardır.

İlgili sigorta şirketi başvurunuzu kabul etmediği taktirde Sigorta Tahkim Kuruluna başvurarak en kısa sürede hakkınızı alabilirsiniz.

Sigorta Tahkim kurulu azami DÖRT ayda konuyu neticeye bağlamaktadır.

Bu kurula başvurmayı bilemiyorsanız güvendiğiniz profesyonel bir Acente veya herhangibir Broker sizlere yardım edebilir.

Yazdığım konulardan dolayı herhangibir sorunuz var ise yazmanızı rica ediyorum.

Hepsine cevap verilecektir.

Bu vesile ile hepinize kazasız sağlıklı günler diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimle

İsak Nino Debehar


YORUMLAR

Solve : *
20 + 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.