DOLAR 32,5668
EURO 34,7513
ALTIN 2491,841
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yastık altı birikimle ev sahibi olmak çok zor

Yastık altı birikimle ev sahibi olmak çok zor
09.05.2017
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de tasarruf oranı yüzde 24,8 hane halkının tasarruf oranı ise yüzde 9,4 tasarruf oranlarının düşük seviyelerde olması, ülke insanının kazancıyla doğru orantılı olmakla birlikte tasarruf konusunda da ülke olarak bilinç düzeyimiz yeterli seviyede değil.Bugün, bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireyleri tek çatı altında birleştirerek kolektif bir güç oluşturan Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Kirada yaşayanlar ve hayalinde daha büyük bir ev özlemi çekenler,sıklıkla‘ev sahibi’ olma isteğini dile getiriyor. Yıllar boyunca ev parası biriktirmek için çalışıyor, zamanı geldiğinde ise bunu fırsata dönüştürmek için bekliyor. Peki, yastık altı dediğimiz bireysel birikimlerle ev sahibi olmak mümkün mü? Birevim’e göre bu pek mümkün değil. Çünkü bireysel tasarruf yöntemleriyle günümüz şartlarında ev sahibi olmak onlarca yıl süren çok uzun ve meşakkatli bir birikim deneyimi gerektiriyor. Aynı zamanda bireyin tasarruflarının amacına ulaşmasına dönük inancı zaman içerisinde hızla düşüyor.

Yabancılar konut yatırımında İstanbul’a kilitlendi. TIKLAYIN!

“Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz”

Bu bilinçle toplumun sorunlarına sosyolojik açından bakarak projeler geliştiren Birevim, 160 aya varan taksit imkanıyla bireysel birikimleriyle ev sahibi olmakta zorlanan bireylerin ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.Tasarrufların doğru şekilde planlanması ve yönlendirilmesi konusunda profesyonel bir destek alamayan yatırımcıların ki bu oran neredeyse Türkiye’nin yüzde 70’lik kısmına tekabül etmektedir,bireysel birikimlerle ev sahibi olamadığının altını çizen Birevim Yönetim Kurulu Başkanı MuratÇiftçi “İnsanlar yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapıyor. Fakat günümüzde artan ev fiyatları ve buna bağlı olarak artan banka faizleri bireylerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yıllarca ev sahibi olma umuduyla birikim yapan insanlar, ya bir ev parası kadar faiz ödemek durumunda kalıyor ya da ev almaktan vazgeçiyor.Biz Birevim olarak bunun olmasını istemiyoruz.Müşterilerimizin peşinat ödemeden ev sahibi olması için çalışıyor, yastık altında saklayacakları para ile ev sahibi olmanın yolunu gösteriyoruz” dedi.

Emlak Konut GYO, dükkânlar ihalesiz satılmasının önünü açtı. TIKLAYIN!

“Faizsiz çözümler geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz”

Kolektif bir şuurla ‘bir evim olsun diyen’ milyonlarca insanın hayatını değiştirmek isteklerini sözlerine ekleyen Çiftçi, ”Bireylerin küçük birikimlerini ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun için de faizsiz çözümlerimiz, güçlü sermayemiz, teknolojik altyapımız ve yenilikçi yaklaşımımızla ev satın almada tasarruf devri başlatıyoruz. Ve bu faizsiz çözümleri geliştirerek sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), son dönemde yaptığı araştırmaya göre; Türkiye’de tasarruf oranının yüzde 24,8, hane halkının tasarruf oranının ise yüzde 9,4 oluğunu hatırlatan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı MuratÇiftçi, Birevim’inmüşterilerine sunduğu10 yıldan daha uzuntaksitlendirme imkanıyla bireylerin küçük birikimlerini ‘ev’e dönüştürme fırsatı sunduğunu söyledi.


YORUMLAR

Solve : *
21 × 18 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.