DOLAR 32,5118
EURO 34,725
ALTIN 2485,311
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2017’de kabullenmemiz gereken ve değiştirebileceğimiz şeyler

18.12.2016
A+
A-

Yeni yılda kabullenmemiz gereken şeyler ve değiştirebileceğimiz şeyler…Ve tabii ki bunların arasındaki farkı görebilmek…

Çok ilginç gelmişti; konusunda uzman pskiyatrın konuşmasında dedikleri; “Bugünkü herhangi bir olay karşısında verdiğimiz tepki, kararlarımız, korkularımız, huylarımız, davranışlarımız, kısacası bizi biz yapan karakterimizin %85’i üç buçuk yaşımıza kadar şekilleniyor. Geri kalan %10, eğitim, arkadaşlar, iş çevresi ile oluşuyor. Biz ancak %5 le uğraşıyoruz.”

Hemen “Hocam” demiştim, “%85 nerde, %5 nerde!”

“Eh o yüzden kabul girmeli devreye” demişti. Hele kendi %85’ini değiştiremiycekse kişi, başkalarını değiştirmeyi unutmalıydı, mutlu olmak için…

Yaş 3,5 üstü mü, “Geçmiş olsun” demeli, kabullenmeliydi.

Öte yandan şu ünlü 3,5 yaştan sonra sadece kendi kontrolümüzde olan başka bir şey başlıyor. Yediklerimiz, içtiklerimiz ve hareket etmekten uyumaya kendimizin belirlediği Hayat Tarzımız!

grant

Yaş 3,5 değil de virgülsüz 35 ise, kimse o şekeri zorla yedirmiyor bize. Biberonla kola veren yok. İstediğimiz saatte yatıp kalkabilir, bisiklete binmek istersek binebilir, trambolinde zıplamak istersek zıplayabiliriz!

Hatta bile hatta sadece kendimizi değil, başkalarını değiştirme tutkumuz varsa, karakterlerini değil ama hopp ? içtikleri suyun kalitesini değiştirerek işe başlayabiliriz. Bunu çocuğumuz için de, eşimiz, arkadaşlarımız hatta iş arkadaşlarımız için de yapabiliriz.

Konuşma, seminer ve danışmanlıklarda devamlı anlattığımız Alkali Asit dengesinde, bizi hasta eden Asidik duygu ve düşüncelerimizi, Alkali yiyecek, içecek ve aktivitelerle dengeleyebiliriz!

{youtube}VvNum2UWvcE{/youtube}

Her şeye endişeleniyor musun; 3,5 üstü mü yaş, geçmiş olsun. Hayvansal gıdaları bir süre bırakıp her gün yarım saat doğada yürüsen?

Öfkeli misin; her gün 3 litre su içsen, ama her gün ve gece en geç 22:30 da yatakta olsan?

Kontrol etmeye çalışmak mı derdin; her gün 1 litre taze sıkıp içeceğin yeşil sebze suyun içindeki zencefil miktarını kontrol etsen ve çevrendeki herkesin sadece Himalaya tuzu tükettiğinden emin olsan?

İnsanlarla kurduğun her ilişkide, gün geliyor hep aynı hatayı mı yapıyorsun; kusura bakma yaş 3,5 üstünü geçmiş biraz. Sen de haftada en az 3 kere yürüsen, yoga, pilates yapsan, yüzsen, masaj olsan ve bu aktivitelere zaman ayarlamakta kullansan şu vazgeçemediğin mükemmeliyetçiliğini?

Karakterde “başkalarına danışmadan adım atamayacağına inanmak” mı vardı ve 3,5 yaşından gün mü alındı; problem yok, Bizi ara, birlikte başlarız Alkali Hayata geçmeye, gerisi daha çok pazı, limon suyu ile çözülecek zaten…

Kendi adıma şu ana kadar karakterini değiştirebilen görmedim, öte yandan vücudunu, sağlığını ve yaşam tarzını değiştirip çok daha mutlu yaşayan çok gördüm. Ve hep dedikleri: “Sen de yapabilirsin, yeter ki iste” idi.

Sevgi ve Sağlık dolu keyifli Alkali bir 2017 dileğimle,

– See more at: http://gulkaynak.com/tr/yeni-yilda-kabullenmemiz-gereken-ve-degistirebilecegimiz-seyler/#sthash.ek7mxN0O.dpuf

Ekonomi Doktorunuz için Gül Kaynak sihirli lezzetler videosu

https://youtu.be/VvNum2UWvcE

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Solve : *
24 ⁄ 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.