DOLAR 32,4821
EURO 34,7887
ALTIN 2491,721
BIST 9557,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

9-Şubat Aslan burcundaki dolunay etkileri!

09.02.2020
A+
A-

9.02.2020 tarihinde  sabah 10:30 sularında  Dolunay etkisini keskin olarak hissedeceğimiz iki haftalık bir sürece giriyoruz.

Bu Dolunay eski *çiftçi almanaklarına ( eski zamanlarda doğanın ritmine uyum sağlayarak hayatta kalmaya çalışan insanların  tabiat ve doğa fenomenlerinin gözlemlerine dayanarak hava şartları ,tarım ,avlanma ,ekim – dikim ,sağlık gibi konular için  yapılan tahminleri içeren takvimsel bilgiler yada yayınlardır.Günümüzde modern almanaklar da mevcuttur) göre ‘’Kar’’ yada ‘’fırtına Ay ‘’ ,Hindu ve Budist takvimlerinde ‘’Magha’’  Ay konağının  bulunduğu Dolunay’dır.

Her iki kültürde de ortak olarak anlatılan ve bizlere miras kalan bilgilerde , bu dolunay ile beraber gelen kötü hava şartları ve ağır kar fırtınalarının başladığını söylemektedir.Aslında her ne kadar tüm Dolunay’lar  kendi etkilerini 1 hafta öncesinden gösterse de sizler bu yazıyı okurken önümüzdeki 15 gün boyunca da etkilerini sürdüreceğini belirtmekte yarar görüyorum.

Ayrıca sözünü ettiğimiz kadim miraslardan bizlere ulaşan bilgilerde bu Dolunay’ın kemer sıkma ,hava şartlarından dolayı  tarım ve hayvancılığın kötü etkilenmesi ile  temel ihtiyaçlardan yoksunluk gibi kavramların ifade edildiğini görüyoruz.Bunları günümüze yansıtırsak ,barınma için pahalılık ve bazı temel gıdaların azlığından dolayı ekstra gelebilecek  fiyat artışı olarak değerlendirebiliriz.

Eski Hindu geleneklerinde genellikle bu Dolunay’ı sadaka vermek ,su ritüelleri ve ritüel banyoları yapmak için kullanırlar.

Aslan Dolunay’ı En Çok Kimleri Etkileyecek ?

Öncelikle Aslan burcunun 20. Derecesinde kendini göstereceğinden ,

  • Aslan burcunda 9-19 Ağustos tarihleri arasında doğanlar,
  • Akrep burcunda 9-16 Kasım tarihleri arasında doğanlar,
  • Kova burcunda 5-15 Şubat tarihleri arasında doğanlar,
  • Boğa burcunda 7-16 Mayıs tarihleri arasında doğanlar en net etkiyi alacak .

Veya;

  • Aslan – Kova -Akrep ve Boğa burçlarında ; doğum haritanızda 20 derece (-4/+4 derece sapma ile ) gezegeniniz var ise veya yükselen burcunuz bu burçlardan biri ve derece itibari ile 20 dereceye yakınsa yine net etki altındasınız demektir.

Bunun yanında ;

  • Yay-Koç-İkizler ve Terazi burçları ; şanslı olmakla beraber ,yine doğum haritanızda Yükselen/Güneş veya herhangi bir gezegeniniz 20 dereceye yakın yukarıdaki burçlarda konumlanmış ise net olarak güzel etkiler ve fırsatlar yakalayacağınızı bilmelisiniz.

 

Gelelim Genel Dolunay Analizine

Aslan burcunun arketiplerini çalıştıracak olan bu Dolunay egomuz ,bireysel arzularımız baskın olarak ortaya çıkacak  ve ateş enerjisinin an haritasındaki yoğunluğu ile özellikle içsel olarak bizlere aksiyon aldırırken  gözümüzü karartmamıza da sebebiyet vereceğini unutmamak gerekir.

Öfke hırs ve tutkular çok daha ön planda olabilir.Bir çoğumuz kendi şansını kendisi yaratma eğiliminde olarak hareket etmek isteyecek ve yaratacaktırda.

Bu Dolunay’ın en güzel yanı hayatımızda kötü giden olayların gerçek yüzünü  veya kötü niyetli kişileri fark edebilmemizi sağlayacak . Ancak anlasak da anlayamasak da kapanışlar yaşayacağımız ve yeni fırsatlara ,yeni insanlara yer açacağımız daha doğrusu açmak zorunda kalacağımız bir Dolunay etkisine giriyoruz.Tuhaf olaylar ,kişilikler ,ilişkiler yine bizleri bulabilir ve beklenmedik ,tahmin edemediğimiz durumların içinde kalabiliriz.Ne olduğunu anlamadığınız bir anda tartışmanın içinde kendinizi bulabilir ,kontrolsüz reaksiyon gösterebilirsiniz.Yinede tüm olumsuz şartlara rağmen irademizi ortaya koyarak aslında yaratım gücümüzü tetikleyecek güzel şansları da beraberinde getiriyor.Hayattan keyif almak için sahneye çıkacak ,bireysel olarak daha kendimize dönük projelerle uğraşmak için harika fırsatlar getirecektir.

Tekamül alanında bu dönem idrak etmemiz gereken en önemli konulardan biri aksiyon alırken aslında en önce kendimize karşı dürüst olabilmek.

Sonrasında aldığımız aksiyonlarda pişmanlık yaşamamak için  içsel olarak şu sorulara cevap vermemiz gerekiyor;

Gerçeği görmemizi zorlaştıran hangi duygu/duygular?  

Veya

Gözlerimiz kime/kimlere karşı kör olmuş durumda?

 Yada

Hangi dürtümüz/dürtülerimiz bizleri yönlendiriyor ?

Bu yüzden karşılaştığımız olaylarda veya kişiler hakkında ;

Keşke görebilseydim …

Keşke anlayabilseydim..

Keşke harekete geçebilseydim…

Yada

Keşke bırakabilseydim  dememek için kişisel algımızdan çok büyük resimde neyin yanlış gittiğini fark edebilmek ve anlayış geliştirerek harekete geçmek çok önemli.

Peki Dolunay’ın Kısaca Türkiye haritasına etkisi nasıl olur ?

Öncelikle ülkemizin üretim gücünde , ürün verimliliğinde ve dolayısı ile finansal gücünde düşüş  ,satın alma gücümüzü ve  halkın genel motivasyonunu etkileyecektir. Devlet bu konuda geçici pansuman yapıcı çözümler üretebilir, kamu genelini etkileyecek olumlu adımlar atıyor gibi görünebilir.

Suriye’de ise askeri alanda yeni gelişmeler yaşayacağımızı gösteriyor,bu konuda diğer ülkelerden maddi ve manevi  destek alabiliriz.Yinede ülke sermayesinden Askeri alana ve Suriye vatandaşlarına veya Suriye topraklarına yapılacak yatırımlar ekonomik dengemizi biraz daha bozacaktır .

Aynı zamanda bu Dolunay genel olarak zaten pek iç açıcı olmasa da , askeri alanda saldırıya uğrama veya fark edilen tehdide karşılık verme , uçakla yapılacak harekatlar veya havadan gelecek saldırılar ,  asker ölümleri ve toplumsal yas ve bunun sonucunda aksiyon almakla ilgili gözüküyor.

 Aynı zamanda ülke finansını hortumlayan , vergide haksız kazancı elde eden, sahtecilik dolandırıcılık ,hayali ticaret yapan şiket ve toplumun göz önünde olan kişilerle ,dini vakıfların dolandırıcılık skandalları ,adalet sistemi ve belirgin hakim veya avukatlarla ilgili de yankı uyandıran haberleri duyabiliriz.

Şubat Dolunay’ı ülkemiz ve bireysel olarak güzel başlangıçlara vesile olsun dilerim ..

Sevgiler..

Karma Astrolog ve Eğitimci Zuhal Karabaş.

Eğitim ve Bireysel Danışmanlık için iletişim :

akademizk@gmail.com

 

 

 


YORUMLAR

Solve : *
11 + 9 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.