DOLAR 32,515
EURO 34,5629
ALTIN 2493,116
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ağaçların çiçekleri en güçlü şifacılardır – Ayşegül Savaş

05.01.2018
A+
A-

Ağaçlar biz de her zaman huzur, sığınma, güven duyma gibi özgürlük gibi duyguları çağrıştırır. Evrenin Planetinde yer alan ağaçlar, çiçek terapi de yüksek titreşimleri ile diğer çiçek özütlerinden farklı çalışırlar…

Çiçek terapide kombinasyonlar yapılırken Ağaç Çiçekleri özgün bir yere sahiptir. Sahi,hangimiz metrelerce büyümüş,köklerinin ve gövdesinin gücü ile barışık Ağaçlara sarılmakdan hoşlanmayız ki. Ya da hangimiz yaşlı ve yıllara meydan okurcasına duran ağaçlara hayranlık duyup bir resim çektirmemiştir ki onunla?

Shaman Ağacı, Eksen mundi (taşınmaz orta kutup), bu fiziksel boyutun ötesinde dünyalar için birincil kapısıdır. Bu, şamanik bilgide ve antik zamanlardan yola çıkarken özünde bir sembol olmuştur. İskandinav Geleneğindeki Yggdrasil kül ağacından başkalarına birçok dünya çapında birçok kültürde eski kozmolojik sembolojinin merkezinde bulunan ‘dünya ağacı’ bulunabilir.Ağaç üç ana dünyanın merkezidir.

Üst dünya (evren, rehberler vb.) (Baba Gökyüzü / Işık)
Orta Dünya (insan hayatı)
Alt dünya (gizlenmiş olan) (Anne Earth / Karanlık)

Ağaç, dünyanın, insanlar arasındaki sıradan gerçekliği ve Büyük Gizem içindeki merkezi olmayan bağlantıyı temsil eder. Ağaç Ateş (Güneş) Havası (oksijen) Dünya (tohum) ve Su (nem) elementi içindeki tüm dünyaları birbirine bağlar. Bütün bu unsurlar ağacı tamamen büyütüyor.Ağaçlar büyük enerji dönüştürücü özelliktedirler.

Bu, dönüşümün yanı sıra fiziksel ve ruhsal bağlantının bir arketip sembolüdür. Bir kilisenin tavanına bakarsanız, çoğunlukla ağaçların yüküne benzer şekilde oyulduğunu göreceksiniz. Ruh dünyasıyla bağlantıya geçmek için yola çıkan orijinal yer, en büyük ağacın başında geliyordu.

Larch meşe Çiçeklerinin kendinden emin duruşları biz de eksik olan bu duyguya çalışır yani ÖZ GÜVEN kavramı. Zamanlama terapi sürecinde oldukça önemlidir. Terapi süreci eğer uzun soluklu bir çalışma istiyorsa,Larc daha ileri zamanlara bırakılmalıdır neden mi?

Kendine Öz güven duymayan,cesaret,kararsızlık,yaşam yolunu bulamamak gibi yaşanan tüm engelli duygular,ani iniş çıkışları ile bocalayan kişi,Meşe Çiçeklerinin yüksek titrşimleri ile tanışınca yükselme farkındasızca kendini ego ile buluşturur. Danışan ani iyileşme sürecinde yaşadığı cesaret tavan yapar. Terapi süresinde bedensel,zihinsel ve ruhsal sorunları bitirmeden bu çiçek özütü ile çalışırsanız etkiler büyük tepkiler oluşturabilir. Düşünün ki hiç yüzme bilmeyen birinin açık denizde iddalı bir sporcuya,kahramana dönüşmesi gibi. Kaygı ya da korku yerini güçlü bir Öz güvene bırakırken ciddi bir bilinçsizlik deyim yerinde ise karaçahillik oluşacaktır. Bilgi ve deneyim sahibi olmadığımız konuları hafife alma eğilimi biraz da kişiliğin bozuklukları ile değerlendirilmelidir.

Avrupa da Çiçek Terapistlerinin bir çoğu,kişi de oluşan bu yeni farkındalığı tam olarak kişinin,psikolojik yaşam süreçlerini göz önünde tuturak Çiçek kombinasyonunu oluşturur. Bazen Boşanma ve ani karar verme durumlarında Larch Çiçeklerinin tek başına belli sürede ve kişiye göre belli dozda kullanımı sağlanmaktadır.

Çiçek Terapi süreci belli bir farkındalık seviyesine ulaşmış olanların enerjisinde çok daha hızlı yol alır. Kendini takip edebilme,gözlemleme becerisine sahip olup bir türlü hatalardan kurtulamayanlar ise ayrıca Çiçek kombinasyonları ile çalışırken LARCH çiçeklerini yanına alır.

Yüksek benlik çalışmalarında yol gösterici,ışık tutucu bir sağ duyu ile fısıldar ruha,bir Ağaç çiçeği özütü ile meditasyon yapmak gibisi yoktur. Endonezya da Papaya ağacının çiçeklerinin muhteşem bir 3.Çakra dostu olduğunu,Zeytin Ağacı çiçeklerinin bedensel direnci dengeleyici bir şekilde pozitif enerjiye dönüştürdüğünü bilmeyenler bilenlerle bilgilensinler. Antioksidanlar, vücudumuza giren serbest radikallerin akını engellemek için yararlıdır. Çevrede oluşan kirlilikten kaynaklanan serbest radikaller, sağlığa zarar verebilecek çeşitli hastalıklara neden olabilir oysa ki Papaya ağacının çiçekleri güçlü titreşimleri ile antioksidan olma özelliğindedir. Hepimizin yakından tanıdığı Nar Ağacı Çiçekleri ise güçlü antioksidan ile yaşlanma belirtilerini kaybeder,yüksek C Vitamini barındırır,çocuklarda iştahsızlığa çözüm getirir. Ya Elma Ağacının Çiçekleri onları da saymadan geçmeyelim. Takıntıların Çiçekleri olarak tanınır kendileri. Obsesif bozuklukların şifa anneleri Elma Ağacı Çiçekleri.

Çiçek terapi sürecinde çalıştığım her vakanın kronikleşmiş sorunları,karma bilgileri ve kendini bu koca evrende arama sürecinde hep Ulu Ağaçların titreşimlerinden desteklendim. 45 Yaşındayım,19 yıl önce doğum yaptım ve şimdi dişilik sürecimin en yüksek kırılma noktasına geldim ; Menapoz. Desteğimi tam bir yıldır OAK ağacının ve WALNUT ağacının fleksi titreşimlerinden alıyorum. Hormon deplasmanı olarak önerilen tıbbi bitkisel hormon ilacımı alırken,giderek kendi içinde ki zenginlikleri keşif eden bir kadın haline geldim. Kabuğu çatlattım,Meşe Ağacı ve Ceviz Çiçekleri sayesinde ateş basmaları, uykusuzluk, derin duygusal iniş çıkışlarıma denge getirdim.

Yüksek benlik çalışmalarımda OLİVE (Zeytin ağacının) çiçekleri ile algı biçemime hükmetmeyi öğrenmeye başladım. Kadın olmamın zirve duygularını görmem için Tibetin Gençlik Pınarının 5 temel ayinini gerçekleştirmeye başladım. Oak bana yaşamın diğer geniş penceresini açtı,Walnut Çiçekleri değişime fleksi olabilmem için bana her gece nasihatlar verdi.

Hamdolsun yüksek titreşimli Toprak Anne kızlarına…

Hamdolsun Doğa bilgisini algılama ve öğrenme becerisine…

Hamdolsun Evrenin tüm saf enerjitiklerine…


YORUMLAR

Solve : *
24 + 14 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.