DOLAR 32,4003
EURO 35,1395
ALTIN 2325,916
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Beyninizi değiştirin vücudunuz değişsin!

11.10.2018
A+
A-

Dr. Daniel Amen‘in kitabı dilimizde de mevcut. Kitabın içerisinde beynin önemli bölümlerinin, sağlığımız ve psikolojimiz üzerine etkileri anlatılıyor.

Doğru bir şekilde beslenildiğinde, zihni sakinleştirecek uygulamalar yapıldığında beyin oluşan etkileri azaltabiliyoruz. Herkesin okumasında fayda var.

Ancak hep bu tip bilim adamlarının düştüğü en temel hataya Amen de düşmüş gözüküyor: İnsanı beyin ile özdeşleştiriyor. Bir çok psikolojik rahatsızlığın fiziksel olarak yansıması beyinde adreslenebiliyor. Bu oldukça önemli. Ancak bu ortaya çıkan sonuç, sebep değil… Danışan ile yapılan konuşmalar çoğunlukla zihnin bilinçli kısmından geldiği için sadece psikoanaliz, samanlıkta iğne aramaya benziyor. Nörobilim, teşhis ve kısa dönemli tedavi konusunda destel olabilir. Oysa gerçek neden kişinin kendi bilinçaltında ve kolektif bilinçaltında yatmaktadır. Çürük dişi görmek ve tedavi etmek bir konudur, çürüğe sebep olan şeker yeme bağımlılığı başka bir konudur.

Diğer bir hata ise, her konuyu elde tutulur şekilde kontrol etmeyi bir felsefe olarak düşüncelerinin merkezine koyan Amerikan zihniyet, meditasyonu da anlamakta zorlanıyor. Amen’in videosunda anlattığı gibi meditasyon yapan birinin ön-lobu çalışır elbet. Lakin meditasyon yapılacak bir şey değildir. Meditatif halde kişi, ego, düşünceler yok olmaya başlar ve beyin faaliyetleri sıfıra yakın bir yere gider. Bir çok başka nörobilimci de bunu ispatladı.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=esPRsT-lmw8{/youtube}

Dolayısıyla zihin tamamen sessiz olduğunda yenilik ortaya çıkar. Yaratıcılık asla zihinden gelemez, zihin geçmiş bilgi ve deneyimlere dayanır. Bunlarla hayal kurar; bu elimdeki oyuncak parçalarından yeni bir ev yapmaya benzer. Geçmişin bir değişik şeklidir sadece…

Sonuç olarak beynimizdeki aşırı derece aktif veya aktif olmayan bölgeler bize doğru teşhiste bulunmamazı sağlar. Doğru egzersiz ve beslenme semptomların azalmasında etkili olur. Oysa derindeki gerçek neden, bilinçaltı ve kolektif bilinçaltında yatmaktadır.

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Solve : *
29 × 17 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.