DOLAR 32,3661
EURO 34,9571
ALTIN 2325,779
BIST 9136,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş başvurularında iyi bir ön yazı nasıl olmalı?

18.06.2017
A+
A-

İş başvurularında iyi bir ön yazı nasıl olmalı diye sorular geliyor. Başlıktan da anlaşıldığı üzere hayat hikâyesi gibi paragraflarca olmaması gerektiği kesin.

Beklendiği gibi klasik bir yaklaşımla copy-paste yapasınız diye örnek bir ön yazı paylaşmayacağım. Tahmin edersiniz ki insan kaynakları departmanlarının mail box’ ına her gün onlarca belki de yüzlerce cv geliyor. Sanmayın ki, her maili açıp tek tek tüm ön yazıları okuyorlar. Ne yazık ki ön yazıları ve özgeçmişleri uzun uzadıya vakit ayırarak okumak çok mümkün olmuyor. İyi bir ön yazı sadece vurgulanması gereken konuyu içermeli ve size özgü olmalıdır.

 

Pozisyon için kritik bir özellik veya deneyim isteniyorsa; selam vererek başladığınız iki veya üç cümle ile kritik konuya değinerek devam ettiğiniz ve saygılar ile bitirdiğiniz toplamda maksimum beş, altı cümlelik bir ön yazı yeterli olacaktır. Veya ilan farklı bir şehirde ise; iş için istenen lokasyona taşınabileceğinizi, ilan da geçerli genel kriterlere uygun olduğunuzu belirten yine beş, altı cümleyi aşmayacak bir ön yazı hazırlayabilirsiniz.Böylece ön yazınız, kısa ve öz olduğu için kişi de okuma isteği uyandıracaktır. Zira; en başta belirttiğim gibi satırlarca yazdığınız, bilmem nerede doğdum, şurada okudum, şu firmalarda çalıştım gibi ön yazıları asla okumuyorlar,okuyamıyorlar. Kısaca ön yazınız cv’nizin özeti olmamalıdır. Lütfen kendiniziboşa yormayın ve bu şekilde ön yazılar hazırlamayın. Bu yazıyı yazmadan önce internetteki örneklere de göz attım, arama yaptığınızda karşınıza çıkan ön yazı örneklerine bir bakayım dedim.

Üç paragraf ön yazı örnekleri var.

Gerçekçi bir öneri olmadığına emin olabilirsiniz.

 

Sevgiler, saygılar…

Not;Okumuyorlar diyorum; peki nereden mi biliyorum? Çünkü bende hayat hikâyesi tadında ki ön yazıları okumaya zaman ayıramıyorum


YORUMLAR

Solve : *
42 ⁄ 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.