DOLAR 32,3693
EURO 34,9978
ALTIN 2325,851
BIST 9093,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Holistik tıp nedir, nasıl faydalanılır?

Holistik Yaklaşım, Enerji, Enformasyon veya Titreşim tıbbı kapsamındaki tüm iyileştirici yöntemlerin çalışma prensiplerinin dayanağını oluşturur. Holistik Tıbba göre “Zihin, Beden ve Ruh” ayrılmaz bir bütündür.


Yaşam deneyimimiz ruhsal varlığımızdan kaynaklanır ve varlığımızın fiziksel boyutu olan bedenimiz sadece bir araçtır. Böylelikle sağlıkla ilgili olarak fiziksel seviyede var olan bir sorun daha derindeki görünmeyen başka bir şeylerin sonucudur. İnsan varlığı fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal ve çevresel olarak çok bileşenli bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla bunları birbirinden ayırmak ya da birinin nerede başlayıp diğerinin nerede bittiğini tam olarak bilmek olanaksızdır. Tüm bu seviyelerdeki yaşam enerjisi akışında “kolaylık” olduğunda bir kişi sağlıklıdır. Sağlık bu akışın kolaylığıdır. Sağlıklılık halinin devamlılığı ise bilinç ve farkındalık seviyesindeki iyileştirmeler ile mümkündür. Holistik bakış açısı, sağlıkla ilgili olarak duygu, akıl, ruh ve beden(ruh, zihin, beden) sağlığının bir arada değerlendirilmesini ifade eder.

Holistik tıp yeni bir kavram değildir. Holistik yaklaşım pek çok köklü sistem, prensip ve yöntemin çatısını oluşturur. Antik Mısır, Çin ve Hint geleneklerinin izini modern bir anlayışla sürdürmektedir. Hermetik Simya’dan büyük ölçüde etkilenmiş olan Carl Jung’un psikolojisi ve bilinçdışı, kollektif bilinçdışı gibi kavramlarla iç içedir. Bu bağlamda davranışçı ve bilişsel ekollerle el ele yürümektedir. Diğer taraftan Kuantum Teorisine katkısı olan bilim insanlarının çalışmalarıyla ispat kazanan meditatif disiplinler ve bilinç çalışmalarının etkisi, farkındalık artırmaya dayalı tüm disiplinlerin önemini ortaya koymaktadır.

Holistik tıp, iyileşme sağlamayı bir dizi dönüşüm olarak kabul eder. Hastalıkları birer mesajcı olarak görür. Düşük titreşimler sonucunda hastalıklar ortaya çıkar. Vücuttaki elektromanyetik enerji merkezlerinde ya da enerji kanallarında var olan blokajlar sistemin bütününün işleyişini aksatacak yönde etki gösterir. Çin Tıbbında Çakra ve Meridyenler olarak tanımlanan bu vücut elektiriğinin aktığı merkez ve kanallar, fiziksel olduğu kadar enerjetik bedenler için de geçerlidir. Bu kanallar,düşünceleri, hisleri, duyguları vb nin meydana getirdiği nörolojik impulsları da taşır. Gerçekte her bir düşünce bir nörolojik impulstur. Düşünce ve duygular alanımızın titreşimini belirlemede öncelikli etmenlerdir.Çünkü düşüncelerin rezonans alanı yarattığı kanıtlanmış bir gerçektir! Ayrıca titreşim seviyemiz gördüklerimiz, duyduklarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz, soluduğumuz hava, kokladıklarımız, dokunduklarımız gibi 5 duyu ile algıladığımız düzlemdeki çevresel uyaranlara da bağlıdır.Aldığımız besinler, hava, su, mineraller, aminoasitler, yağlar, karbonhidratlar…,belirli bir süre için sahip olunan düşünceler, fikirler, deneyimlenen duygular…her biri vücutta başlayıp biten ve sonra tekrarlayan döngüleri oluşturur. Besinlerden aldığımızı enerjiye dönüştürür, daha sonra detox eder ve uyuruz bu insan için en temel fiziksel döngüye örnektir. Sağlığımız ve yaşam deneyimimiz temel olarak bu alıp verme döngülerinin oluşturduğu akış içinde uyum ve dengeyi sağlamakla ilgilidir. İyileştirilmesi gereken sağlık sorunlarının daha derindeki bilinçaltı travmalar, içsel çatışmalar, uyumsuzluk ve düzensizliklerden ileri geldiğini dikkate alır ve problemin ana kaynağıyla ilgilenir.
Holistik Tıp, hastalık etmenlerini oluşturan blokajları tespit etmek, bu blokajlar hakkında farkındalık sağlamak, bunları sırasıyla tekrardan sağlıklı titreşimlerine uyumlamak, dengesizlikleri gidermek, enerji akışını iyileştirmek ve hastalanmanın ve iyileşmenin dinamikleri hakkında bilgilendirmek, sağlıkları konusunda farkındalık ve sorumluluk sahibi olmak, sağlıklılık hallerini nasıl koruyacakları konusunda bilinç kazanmayı da kapsar.

Holistik Tıp kavramı, Modern Tıbbı, Simyadan gelen kökleriyle birleştirip iyileşmenin dinamiklerini ve sağlığın sürdürülebilirliğini kuantum fiziği seviyesine taşıyan sağlık yaklaşımını oluşturmaktadır.Zihin, duygu, ruh ve beden sağlığı arasındaki ilişki ve bunları yönlendiren evrensel doğa yasaları anlaşıldığında gerçek anlamda bir holistik tıp kavramı yaygın hale gelmiş olacaktır

Dr.Sıla Özdemir


YORUMLAR

Solve : *
12 − 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.