DOLAR 32,5548
EURO 34,8366
ALTIN 2430,827
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kasım 2019 Merkür tutulması (geçişi) ruhsal açılımı!

Merhaba ruhunun derinlerine bakabilme cesaretini gösterebilen yoldaşlar, Göksel Merkür’ün Kasım ayında akrep burcunda yapacağı özel transitini sizin için farklı bakış açıları ile harmanladım. Yolunuza ışık tutmasını dilerim. .

Öncelikle 1 Kasım ‘dan itibaren Retro hareketine başlayan akrep burcundaki Merkür’ün etkisi ay sonuna kadar etkisini göstercektir. Özellikle bir planetin geri hareketten önce ve retrodan çıkarken durağan pozisyonları çok daha sert etkilidir. Dolayısı ile 20-21 Kasım tarihlerinde Merkür retrodan çıkarken biraz daha dikkatli olmalıyız. Merkür’ün klasik Retro etkilerini yıllarca yazdık çizdik. Kısaca merkür Retro seyrinde elektronik aletler patlar, çatlar, ağrızalanır, eskiye dönüş başlar, giden sevgililer geriye döner :), yarım kalan işler yığılır, planlar değişir,anlaşmalar bozulur vs. . Ancak klasik etkilerinden çok, bu Merkür retrosu 100 yılda 13 kez Güneşin önünden geçen özel bir konumda. Bu geçiş bir çeşit mikron bir tutulma etkisi yarattığından Merkür tutulması da diyebiliriz. Bu mikron tutulma döngüleri (geçişleri) yalnızca Akrep ve Boğa burçlarında Merkür Retro hareketinde yani Dünya’ya en yakın konumda olduklarında gerçekleşiyor ve Dünya üzerindeki iz düşümleri geçiş rotasındaki ülkerin konumuna göre gözle görülebilir bir hale geliyor.

 

En son geçişi 2016 Mayıs ayında Boğa burcunda oldu. Dünya gibi diğer planetler ve gök cisimleri de bir araya gelerek yaşayan ve bilinçli sistemler oluştururlar(ezoterik öğretilerde makro insanı temsil eder). Bu tabir size tuhaf gelebilir ancak evet doğru varoluşun tüm çeşitleri birer bilince sahiptir. Bu konuya atomlardan örnek vermem çok yerinde olur. Madem konumuz akrep görünmeyenlerin dünyasına birlikte mercek açalım. Basit fizikde bilirsiniz elementlerin madde düzlemindeki en küçük yapı taşı atom olarak bilinir. Atom bir elementin kimyasal özelliklerini koruyan en küçük birimidir. Atom alemi madesel dünyada bilinen en mikron düzeydeki varoluştur. Bu ultra-mikron varlıklar kendi içlerinde belirli sisteme ve bilince sahiplerdir. Tabiattaki bütün sistemler yaşamının devamlılığı için en düzenli enerjili ve en kararlı yapıda olmak isterler. Atomlar ise tek başlarına yüksek enerjili ve kararsız oldukları için, enerjilerini düşürüp en kararlı hale geçmek için birbirleri ile aile bağlarına benzer bağlar yaparlar.

Doğada kararsız olarak bulunan atomlar karalı hale geçmek için elektron alışverişi eğilimi gösterirler. Bu iyonik alışveriş aslında atomların da birbirleri ile bağlanmalarına ve atom grupları halinde molekülleri, moleküllerden de elementleri oluşturmalarına kadar devam eder. Sonuç olarak da gördüğünüz bu evrendeki herşeyin yapı taşları oluştururlar. Dolayısı ile her şey kararsız bir atomun kararlı hale gelmek istemesiyle başlar diyebiliriz. Buradaki atom bilincini kavradığınızı düşünüyorum. Peki bunun akrep burcundaki Merkür retrosu ile ne alakası var ? Gördüğünüz gibi varoluş sisteminde her birim, her sınıf belirli bir düzen kaide ve bilinçle yaratılmıştır. Sistemde rastgele ve tesadüfi oluşumlara yer yoktur. Her oluş tam olması gerektiği gibi ve bir dişlinin çarkı gibi birbiri ardına tetiklenen sistemler bütünü olarak tezahür eder. Ezoterik astrolojide Akrep sembolü karşımıza 3 şekilde çıkar; 1. Akrep-akrep (Kişilik merkezli birey) 2. Yılan-Akrep (Ruh ve kişilik ilişkisine uyanan birey) 3. Kartal(Phoeix)-Akrep (Ruh merkezli birey) Astrolojide hangi tip akrep olduğunuz doğum haritanızdaki gezegenlerin bulunduğu derecelere bağlıdır. Genelde şifacılar, doktorlar yılan akrepten ve insanları dönüştüren gurular, peygamberler ise kartal akrepten çıkar. Tekrar dönelim konumuza, akrep ve boğa burcu astrolojide sabit özellikli burçlardır. Mikro evrenden bakarsak birer karalı atomlardır ve varoluşun en küçük ancak sağlam ve uzun süreli zeminlerini oluştururlar. Kozmik düzende bir yüzyıldaki Merkür’ün akrep burcundaki tutulması su elementi(ruhsal) ile iletişimimizi, boğadaki tutulması ise toprak elementi (madde)ile iletişimimizi etkiler. Elbette galaksimizin patronu Güneş’in kalbinde gözümüze adeta sokulurcasına yaptığı bu transit sistemsel kararların(planların) da

Dünya’mıza tezahür ettirdiği (ulaştırdığı) dönemlerdir. Merkür 1 Kasım -21 Kasım arası 27 derece akrep burcundan 11 derece akrep burcuna kadar Retro haketine devam edecek. Bu da demek oluyor ki bizler bu tarihler arasında ruhsal ve bilinçsel dönüşümlerimizde önce kartal akrebi ve daha sonra yılan akrebi deneyimleyeceğiz. Bu durum bizim zihnimizi ve bilinç altımızı hızla açarak, daha önce cesaret edemediğimiz olgular ve konularla ilgili hızlı bir dönüşüm süreci başlatacaktır. Özellikle insanlığın ortak bilinci olan kollektif alana bilinçli yada bilinçsiz olarak bağlanacak, bilinç dışından etkilere ve bilgilere maruz kalacağız. Bu hem bulunduğunuz toplumun gelişimindeki rolünüz, hemde kişisel olarak aydınlanmanız için önemli bir fırsat. Daha önce fark etmediklerinizi fark edebilir, sırların artık sır olmadığını görebilirsiniz. Özellikle bu dönem rüyalarınıza ekstra dikkat gösterin, çünkü sizinle ilgisi olsun yada olmasın çoğu kolektiften gelen bilgilerdir. Bu süper bilinç sıçraması aslında sadece bilinçle beraber değil aynı zamanda dürtülerle de desteklenecektir. Merkür’ün Kartal akrep transiti boyunca alt benliğin küllerinden ve arzularından zümrüd-ü anka gibi küllerinizden dirilebilecek misiniz ?Bu sembol aslında bizlerde yaşam gücümüzü tamamen öz-bilinçli bir insana doğru dirilişini uyandırıyor. Özellikle tüm bu dönüşümlerimiz Merkür’ün akrep burcundaki transiti esnasında iletişime geçtiği keskin sabit yıldızlarla sınanıcak ve zorlanacak. Ayaklarınızın altındaki sağlam sandığınız toprağın derinliklerini, hayatınızın temeline koyduğunuzu düşündüğünüz tüm olgularınızı sorgulatacak. Rusallık,aşk,cinsellik,para,güç,iktidar,özgürlük,ihtiras, içgüdü adına zayıf kaldığınız ne varsa derinlerinizde özdeğer duygunuzu tekrar kodlamak için olaylar ve kişilerle sizi dönüşmeye zorlayacak. Orası korkularımızla yüzleştiğimiz ve yeniden doğumumuzu kutladığımız yer olacak. .

 

‘’ Bir yıldızın doğması için gereken tek şey var, gazlı bir bulutsu(nebula) çökmeli. Öyleyse bu çöküş senin yıkım değil. Bu senin doğumundur. ‘’ Yolunuz aydınlık olsun. .

 

Karma Astrolog ve Eğitmen Zuhal Karabaş. .


YORUMLAR

Solve : *
22 × 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.