DOLAR 32,3188
EURO 35,1196
ALTIN 2300,81
BIST 9054,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Önceliğim Ne?

24.12.2019
A+
A-

Kendin için önceliklerini en son ne zaman sıraladın? Öncelik derken yapmam ve bitirmen gereken işlerden bahsetmiyorum. 

Senin hayattaki önceliğin ne? 

    • Hangi değerler seni anlatıyor? 
    • Ne için yaşamak senin için anlamlı ? 
    • Neler yaptığında mutlu oluyorsun? 
    • Seni ne heyecanlandırıyor? 
    • İçini umutla dolduran neler var?

Ardı ardına sırayla kendine sorduğunda büyük boşluk yaşatıyor insana.  Hiçbirinin cevabı yok. Hatta pek bir anlamsız. Biz kariyer sahibi olan insanlarınız zaten bir düzenimiz var. Yapacaklarımız, yaptıklarımız ile hayatımızın bir düzeni var. Biraz kaos var kabul edelim ama biz bundan mutluyuz. Çalış kazan, kazan harca, kazanmadan harca…. Zaman bile kazanılması gereken bir şey bizim için, aynen para gibi. 

Hal böyle olunca durup düşünmek pek bize göre olmuyor.  Hepimiz için geçerli bunları düşünmüyoruz ki? Soru olarak karşımıza çıkınca da cevap gelmiyor.  O herşey de konuşan iç ses susuyor. Hiç çalışmadı ki, aynen sınavda bilmediği yerden soru gelen çocuğun şaşkınlığı ve korkusu ile kalıyoruz. 

Bize bu toplumda örnek kişi nasıl olunur hep bunu anlattılar. Okuldaki ders notlarımız kaç olmalı? Nasıl bir işte çalışmalıyız? Nerde yaşamalı? Hep çerçevemiz ve bunlara uygun kalıplarımız hazırdı. Ancak bizler farklıyız, çerçevemiz, kalıbımız bambaşka. Standartlar herkeste işlemez, yol gösterici olabilir ama kesin olması gereken değildir. 

Bu kalıplar bizim kendimizi tanımamızı zorlaştırır, kendimizden uzaklaştırır. 

Şimdi tüm bunları şöyle sorsam, sen kendini nasıl tanımlarsın?

Neşeli, kızgın, mutlu, sevgi dolu, mutsuz, bağımsız, dinamik, canlılık, güçlü, maceracı, keyifli, stratejik, yaratıcı, kendine güven, dengeli, hırslı, nezaketli…

Neler senin için önemli?

Aile, arkadaş, sağlık, iş, seyahat, keşif, dürüstlük, takım çalışması, takdir edilmek, başarı, fark yaratmak, çeşitlilik, istikrar, güvenlik….

Ne çok şey aklına gelmeye başladı di mi J Hadi yaz kağıda aklına gelen herşeyi dök kağıda seni sen yapanları veya onlar olmadan sen olmadıklarını.

Sonra en önemliden başla senin için olmazsa olmazlardan 10 tane seç bunları 1 den başla sırala, 

Çıkan kelimeler sana ne anlatıyor? Karşında sen var tanışalım mı? Bu kelimeleri kullanıp bir cümle kurman gerekseydi senin cümlen nasıl olurdu?

Hoş geldin yaşamına, işte sen bu cümlenin amacını gerçekleştirmek için burdasın. Şaşırma! Şimdi bu cümleye göre bak hayatına, takıldığın yerleri gözden geçir. 

Şimdi sor kendine, benim önceliğim ne?… 


YORUMLAR

Solve : *
13 × 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.