Seyyar botoks servisi tehlike saçıyor
Kafede, kuaförde inşaat silikonu ile yapılan merdiven altı botoks ve dolgu uygulamalarından sonra bu kez de kişilerin evlerine kadar servis veren sahte botoksçu tehlike saçtı.
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu “Botoks ve dolgu basit bir işlem olarak algılanıyor fakat yanlış uygulamaları yüzde kalıcı olabilecek en tehlikeli sonuçları doğuruyor. Instagramda profil sayfası olan herkes doktor sanılmamalı” dedi.
Tüm dünyada her yıl botoksa harcanan paranın miktarı 4 milyar doları bulurken, bu pazarın en hızlı büyüdüğü üç ülkeden biri Türkiye oldu. Estetik amaçlı cerrahisiz uygulamalar arasında dolgu ve botoksa talep artarken, sektördeki sahtecilik ve hijyen koşullarından uzak yapılan uygulamaların da sayısı arttı. Geçtiğimiz günlerde kafede herkesin içinde yapılan botoks gündeme gelmiş ve tüm kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu kez de Antalya’da yaşayan ve kendini estetisyen olarak tanıtan sahte uzman, talep gelen evlere ve kuaförlere giderek kendi usulünce dolgu ve botoks yaptı. Op. Dr. Eser Aydoğdu, doktor olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamaların hem görüntüde hem de maddi olarak büyük kayıplar yarattığını ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak gerektiğini belirtti.
“Botoks yerine komplikasyonları tedavi etmekle uğraşıyorum”
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu ”17 yıldır bu işin içindeyim son 1 yıldır normal botoks, dolgu işlemi yerine daha çok işin ehli olmayan kişilerce yapılan uygulamalar sonucu oluşan problemler ve komplikasyonları tedavi etmekle uğraşıyorum. Sırf ucuza yaptırmak için tercih edilen uygulamaların sonrasında oluşan hasarları tedavi etmek, yapılan uygulamadan 2-3 kat daha pahalıya mal oluyor. İşin en kötü tarafı ise yüzde oluşabilecek kalıcı hasarlardır’’ dedi.
Halkı farkındalık seminerleri ile bilinçlendiriyoruz
Antalya’da yaşanan olayı değerlendiren Op. Dr. Eser Aydoğdu estetik uygulamalar bu kadar yaygın olduğu için bir flakon botoks ilacının maliyeti artık herkes tarafından biliniyor. Biz bu konuda merkezimizde aylık farkındalık seminerleri düzenliyoruz. Seminerlerimize katılan kişileri hem fiyat hem de uygulamalar hakkında bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü insanlar bilinçlendikçe 250 liraya botoks yaptırırken yüzlerine enjekte edilen maddenin ne olduğuna dair kendilerini sorgulamaya başlayacaklar” dedi.
Sosyal medyada halkın algısıyla oynanıyor
Konuyla ilgili özellikle sosyal medyada bilgi kirliliğinin ve yanlış yönlendirmelerin çokça var olduğunu söyleyen Op. Dr. Eser Aydoğdu algıların yanlış yönlendirildiğine dair uyarıda bulundu. İnstagramda uygulama yaptığını iddia eden ve yüksek takipçisi olan herkesin doktor olarak görülmemesi gerektiğine değinen AydoğduTürkiye’de güzellik salonlarının botoks ve dolgu yapmasının da yasak olduğunu belirtti. Son zamanlarda estetik hemşiresi, estetik koçu,estetik danışmanı olarak sosyal medyada halkın algısıyla oynandığına değinen Op. Dr. Eser Aydoğdu; doktor olmayan kişilere iğneli hiçbir uygulamanın yaptırılmaması gerektiğinin altını çiziyor.
Yapılan yanlış uygulamalar estetik cerrahların başını ağrıtıyor
Estetik sektöründe talep ve kazancın çok olduğu düşünülerek artık herkes bu sektöre el atmış durumda.İşin ehli olmayan kişilerce yapılan uygulamalar nedeniyle insanların uzman kişilere olan güveni bile azalıyor. Konuyla ilgili kendi hastalarından örnek veren Aydoğdu“Uzman olmayan kişilerin yaptığı uygulamalar nedeniyle oluşan komplikasyonları tedavi ederken “Yine bir şey olur mu”sorularıyla sıkça karşılaştıklarını söylüyor.