DOLAR 32,5565
EURO 34,7268
ALTIN 2489,383
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şimdiyi kabullen ve geçmişi bırak!

26.02.2019
A+
A-

İYİ de Nasıl ?
Farkındalık öğretileriyle karşılaştığım ve tanıştığım ilk zamanlarda , Geçmişi bırakmak gerekliliğiyle çok sık karşılaşır olmuştum. Bırak ve teslim ol ! Şimdiyi yaşa ! Anda kal !

İyide nasıl bırakmalı ve nasıl teslim olunmalı ,hiçbir şey olmamış gibi nasıl şimdide kalınmalı ?
 
İlk zamanlar tabiki bu üç cümleyle alakalı çok büyük bir direnç gösterdim ,kabul etmedim , saçmalıktı bana göre böyle bir durum . Geçmiş orda bağıra bağıra dururken , taşıdığım bir sürü negatif durum ve hayal kırıklığı varken , ha diyince nasıl bırakılırdı bu geçmiş ? Bir sürü sıkıntım orda duruken şimdi’de nasıl yaşardım?Peki ben geçmişi bıraktım diye gerçekten ordaki izlerde beni bırakır mıydı? .. Bir sürü soru işareti .. Çok kolay olmadı süreç kendi adıma ..Uzun zaman içselleştirdikten ve öğretilerin farkındalığını yaşamaya başladıktan sonra , Büyük bir açılımla şunu farkettim .. Evet bütün herşeye anlam veren bendim .. Geçmişe ve Geleceğe .. Hatta geçmişi bırakmayı bırakmayan da bendim .. Bunları farketmek muhteşem bir dönüşümdü ..
 
Geçmişte yaşadığım her negatif olaydan bu kadar iştahla beslenip , geleceğe yansıtmayı çok iyi becermiştim 🙂 ve şimdi de yaşamamayı . Hiçbir zaman an’da değilmişim oysaki ,ya geçmiş sıkıntılarla boğuşurken yada gelecekle ilgili kaygılanırken dönüp durmuşum.
Kendimle ilgili oluşturduğum inanç sistemi ise;
Geçmişte başaramadıysamm .. Gelecekte de başaramam! yargısı ..
 
Oysa ki ne kadar da büyük bariyerler koymuştum kendime ve geleceğime !
Uykudan uyanmış ve geçmişin izlerini artık büyük bir farkındalıkla olması gereken yerde bırakmıştım .. Yani geçmiştee.. Hafiflik ve büyük bir dinginlik ileeee.. 
 
 
Geçmişinle barış ve onu en yüksek derecede şifalandır .Ne yaşadıysan yaşadın .. Sürekli geçmişi bilmem kaç sene daha yaşamanın anlamı var mı? Peki bilmem kaç sene daha geçmişin acılarını şimdiye taşımanın?
Geçmişin üstesinden gelebilmenin tek yolu Onu kabul etmek .. Önce kabul et .. Geçmiş her durumu analiz etmek yerine , sürekli sorgular ve geleceğe taşırsan seni girdaba çekmeye devam eder ! Bırak da geçsin ! Her zerresi seni yetişkin birer birey yapsın ! Geçmişten ne getirdiysen getirdin .. 
 
Şimdiki an her ne içeriyorsa onu sanki kendin seçmişsin gibi kabul et .şimdiki anın sahip olduğun tek şey olduğunu derin bir şekilde idrak et. Şimdiyi, yaşamının asıl odağı yap .Hiçbirşey şimdinin dışında varolamaz ve hiçbirşey geçmişte oluşmamıştır ,oluşamazda ..
 
Kendini sev ve onayla ..Hepsini yaşadın ,geçti ve öğrendin ve varoluşunun farkındalığını al içine . Özgürleş, geçmişin izlerinden büyük bir farkındalıkla ..İzin ver de bitsin ! VE şimdi’yi çek içine .
Geçmişin bütün alınası dersleri geleceğe ışık olsun ! VE Şimdi’yi odağın yap
 
Nerden mi başlanmalı ?
  • GEÇMİŞİNİ KABUL ET
Senin sen olmanı sağlayan herşeye şükret
  • KENDİNİ SEV
Geçmişten ne getirdiysen getirdin. Hepsini kucakla,Kendini sev ve onayla..
  • ŞİMDİ DE KAL VE AN’I YAŞA
Ne geçmişin negatif yargılarını nede geleceğin oluşmamış dinamiklerini şimdiye taşıma.Anı yaşa.Şu an sana büyük bir hediye .. Farkında ol.Geçmişi ve Geleceği şimdide oluşturduğunu unutma .
  • GEÇMİŞTEN DERS AL
Elinde büyük bir deneyim var . Onu fırsata çevir ve başına gelen herşeyin bir nedeninin olduğunu bil.
  • NEFESİNİN SENİ BEDENE SOKMASINA İZİN VER
İçsel bedenle temas kurmakta zorlandığın anlarda,önce nefes alış verişin üzerine odaklan .Kendi başına güçlü bir meditasyon olan nefes alıp verme gücünün seni yavaş yavaş geçmişten şimdiye getirmesine izin ver . Ve şimdi burdasın .
  • ZİHNİNİ SUSTUR
Zihin sürekli geçmişte ve gelecekte odaklandığından şimdi ile bağlantısını yitirir. Şimdiye odaklan, şu ana .. Şimdide bir sorun olmadığını göreceksin
 
Didem Demir
Nefes Terapisti 
 


YORUMLAR

Solve : *
30 ⁄ 15 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.