DOLAR 32,3374
EURO 35,1158
ALTIN 2313,024
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Takıntıların çiçekleri; crap apple (Yengeç elması çiçeği)

30.11.2017
A+
A-

“Koşulsuz olarak kendimizi kabul etmek ve hayal kırıklığına karşı yüksek hoşgörü göstermek, zihinsel sağlık için iki ön şarttır.”

Edward Bach – 12 Şifacılar

Bazen çözmemiz gereken sorunları bir kenara bırakıp başka ayrıntılara takılır kalırız,bazen de yamulmuş bir tablonun dengesi ile uğraşır,yüzümüzde ki sivilcelere yoğunlaşırız. Öz güven kaybını yaratan her takıntılı davranışın altında bir temizlenme,silme,kaybetme ya da yenileme arzusu vardır. Evini sürekli düzenli ve temiz tutmaya çalışmak,günde on kere ellerini yıkamak gibi günlük işleri bir takıntı haline getirmek obsesif bozukluğun göstergeleri olurlar ve zamanla çoğalırlar. Geçmiş travmalarını unutamayanlar her yaşadıkları stres ve gerginliği takıntı olarak yaşarlar,her şeyin eskisi gibi olması korkusu,endişeler katalizör her durumda dışarıya fışkırır.

Negatif düşünce kalıpları her ani durum ve olaylarda sistematik olarak hep aynı çalışır,aynı savunma içine dalar. Kendini sevmeyen çok insan gördüm.Acımasızca kendini masaya yatırıp ameliyat eden sonra da obsesiflik boyutunda ruhları hastalanmış,fazla sevgiden uzaklaşmış insanlar tanıdım. Fiziksel olarak bir çoğu kendini şişman ve çirkin hisseder,hissettiklerini sonunda yaşatırlar bedenlerine. Hormon seviyelerinde uyum yoktur,iniş ve çıkışlar fazlası ile yorucu gelebilir. Temizlik bir takıntı olarak karşımıza çıkar. Küçük şeyler,ayrıntılar üzerine kurulu bir zihin yapıları vardır,bu onları hastalandırır.

Bir danışanımın ergenlik döneminde olan oğlunun,sık sık ellerini yıkamak takıntısı olduğunu anlatmıştı bana,Çiçek Terapiden nasıl destek alabileceğimizi birlikte konuşarak,anne-oğul,Çiçek kürlerini uygulamaya karar vermişlerdi. Annenin oğlu ile bu durumu paylaşmış olması ve henüz ergenlik döneminde iken uyarı veren bu obsesif eğilimi çözme kararını almış olmaları gerçekten çok özel bir durumdur. Farkındalıklı bir ebeveyn olmak,önce kendi farkındalığını geliştirmekle başlar. Şanslı idim çünkü karşımda sorunu saptamış,gözlemlemiş ve çözüm için Çiçeklerin homeopatik kürlerini araştırmış ve beni bulmuş bir kadın vardı karşımda.

Birlikte çalışmak oldukça önemlidir,kimi danışanlarım Çiçek kürlerini almaya başladıktan sonra,bir kez bile olsun aramazlar,ne olup bittiğini siz anlatmazsanız,o algılama kapısı açılmaz. Kişi asla kendinin farkında olmadığı için,Çiçeklerin etkileri konusunda da gözlemleyici olamaz. Bu durumda terapistiniz devreye girmelidir. Rüyalar,terlemeler,aşırı iştah,gevşeme,herşeyi boş verme gibi sanrısal durumları size açıklayan,nedenlerini gösteren ve ne yapmanız gerektiği konusunda size kılavuzluk edecek bir uzman. Yani sizden farkındalıklı,size yol gösterebilecek,Çiçeklerin dili olabilecek bir terapist.

Obsesif kompulsif bozukluk nedir?

Obsesif kompulsif bozukluk, aynı zamanda obsesif kompülsif kişilik bozukluğu veya OKB olarak da bilinir; mağdurun zorlayıcı davranışlar yoluyla hafifletmeye çalıştıkları saplantılı düşüncelerin bulunduğu bir zihinsel sağlık durumudur.

Obsesyonlar: Sık sık müdahaleci ve anlamsız olarak yaşanan düşünceler, dürtüler veya imgeler. Bunlara genellikle endişe eşlik eder.
Yaygın takıntılar: kontaminasyon, saldırganlık, cinsel veya inanç takıntılıları.

Zorlamalar: Tekrarlayan davranışlardır; örneğin el yıkama, kontrol etme, sipariş etme veya zihinsel eylemler (örn. sayma, sözcükleri sessizce tekrar etme)
Bach, 1936 yılında bir çok Çiçek makaleleri yayınlamıştı ,halka bu homeopatik kürleri anlatıp,ücret talep etmeden kullanmalarını öneriyordu. Crowell kasabasında geçirdiği önemli yıllarında,Çiçekler ve kürlerle ilerleme ve başarı kaydetmeye başlamıştı yine yazdığı makalelerin birinde, Crap apple çiçekleri için dile getirdiği bir ifadesi var ; ” Crap apple temizlenmenin yoludur…”

Temizlenmek fiziksel anlamda olduğu kadar ruhen temizlenmek manasını da taşır. Apple ın güçlü titreşimleri,bilinç altı temizlik sorununun kökenine indirir bizi. Geçiştirme yoktur bu yüzden terapi sabır ve inanç ister. Obsesifliğin boyutuna göre terapistiniz size doz belirler ve sizin gelişiminizi takip eder. Bu süreç de terapistin, danışanının ilgi odağında olması gerekir. Umutsuzluk durumunun oluşmasında kişi kendini iyice çirkin,kirlenmiş ve hastalanmış hisseder. Bunu öylesine yoğun yaşar ki kafasında temizleyemediği her cümleyi,soruyu,duyguyu bu hijyen duygusu ile temizleyerek çözmeye çalışır. Geçmiş de yaşanılmış bir utanç duygusu ya da kirletilmiş duygusunda olmak,kalp çakrayı zorlayıcı bir enerji yaratır. Ahlaka karşı davranmak ya da ahlaksal bir sorun yaşadığını düşünmek,bunu deneyimlemek gibi sakladığınız,gerilere iteklediğiniz bir hikayeniz varsa,durumu tetikler.

{youtube}P7Zf6cIpr4s{/youtube}

Bach Çiçek sisteminde çalışan (BIEP uygulayıcısı) Terapistlerden bir vaka çalışmasını eğitimim aşamasında okumuştum. Boston da yaşayan 26 yaşında ki bir genç kadının hikayesi. Yaşamını dans ederek kazanan,belli dönemlerde belli campagne’lerde (dans topluluğu) çalışma fırsatı yakalayan bu kadın bir süre sonra kendini alkol kullanıcısı olarak bulur. Bir taraftan yaşamını idam ettirmek,bir taraftan da sosyal yaşamı ile ilgili çevre değişiklikleri ve insan ilişkilerini dengelemek ona bir hayli yorucu gelmiştir. Bu onun kendi ağzından anlattıklarıdır,sebep ve gerçek böyle oluşmuştur.

Derin mutsuz ve depresif halleri ile kırıcı olabildiğini,günde elli kere ellerini yıkamak gibi bir saplantısı olduğunu,hijyenin onda oldukça hassas bir konu olduğununda altını çiziyordu. Sevgilisi olmadığını ve olmasından korktuğunu,istemediğini anlatıyordu. Temizlik takıntıları ile dolu bir kadınla kim birlikte olmak ister ki? diyerek durumunu terapistine netleştirmeye çalışmış,iyileşmek istediğini,sağlıklı bir ruhla dans etmek istediğini anlatıyordu.

Vakanın ilerleyen bölümlerinde,hazırlanan çiçek kürünün kombinasyonundan söz eden terapist,bir başka derin konsültasyon çalışmasında,onda tüm bu olanların sebebinin geçmiş anılarında gizlenmiş bir eksik bilgi olduğunu saptamıştı. Peki neydi bu eksik bilgi? Obsesif olan bu takıntılı durumdan tamamen nasıl kurtulacaktı? Bazen danışan kendinden bile sakladığı,bilinç altına gömdüğü bir konuyu siler,hatırlamak istemez bunun için savunma mekanizmaları oluşturur. İşte yine bu bilinçsiz gizleme,ahlaksal yargılanmamak için,saklama durumlarından biri çıkmıştı ortaya.

Seansların birinde çocukken yaşadığı cinsel istismardan söz eder,bunu anlatırken ki yüzünde ki ifade,mide bulandırıcı bir hal alır. Artık Crap apple’ın devreye girme zamanı gelmiştir. Geçmişten gelen bu kirlenilmişlik hissiyatını daha fazla kurcalamaya,deşmeye gerek yoktur. 5-6 Ay arası süren Çiçek terapisi ile son derece olumlu yollar alınmıştır. Bu güzel genç kadın yeni bir Bale topluluğunda dansçı olarak yaşamına başlamış,çiçeklerin ona getirdiği tüm güzellikleri,evine yaptıdığı o kocaman Crap apple çiçek resmi ile bütünleştirmiştir.

Obsesif bozukluklarda Çiçek terapi kombinasyonları başta Crap Apple öncülüğünde hazırlanır. Sorunun diğer nedenleri,çiçek enerjitikleri ile kombine edilerek hazırlanır. OKB yaygın olarak genetik açıdan kırılganlık ve / veya beyindeki bazı alanlardaki kimyasal değişikliklere bağlı olarak kabul edilmektedir. OKB’si olan insanlar maalesef bir takım diğer sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler. Bunlar, daha çok dejenerasyon, yeme bozuklukları, yaygın anksiyete bozuklukları ve istifleme bozukluklarına eğilimli olacaklardır. Unutulmaması gereken önemli bir şey – eğer OKB olan birini tanıyorsanız – bunun bir hastalık olduğunun diğerleri ile aynı olması ve acı çeken kişinin bunu önlemek için güçsüz olmasıdır. Sevgiyle ve merhametle tedavi edilmelidirler.
Saplantılı düşünceleri yüzünden hissettikleri kaygıların bir sonucu olarak zorlanmalar yaşayanlların şifa annesi ; CRAP APPLE.
Çiçeklerin titreşimleri üzerinizde olsun…


YORUMLAR

Solve : *
9 × 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.