DOLAR 34,4867
EURO 36,4668
ALTIN 2944,734
BIST 9031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yağlarla savaşma hatasına düşmeyin!

27.01.2019
A+
A-

Vücudunuzdaki yağlarınızı sadece bir organ olarak düşünebilirsiniz? Ancak gerçek öyle değil.

Yeni çalışmalar, yağın bir organdan daha fazlası olduğunu bize söylüyor. Kalp kadar, akciğer kadar önemli bir organ. Fonksiyonları itibariyle, endokrin sistemin bir parçası. Ancak bununla birlikte ne yazık ki en sevilmeyen hatta en çok utanılan bir organ. Kurtulmak için en çok para harcanan bir organ belkide…
 
Yürümeden koşmaya, konuşma dan uyumaya kadar yapacağımız tüm işler için gerekli olan tüm enerjiyi içinde barındırıyor. Herhangi bir nedenle yemek yiyemediğimizde her zaman hazır ve nazırdır.
Benzetmek gerekirse vücudunuzun merkez bankası gibidir. Fazlalıkları yönetir ve gerektiğinde kaynak sağlar. Ziyafet sırasında genişlemeye hazırdır, ancak vücudun ihtiyacı olduğunda kendisini feda eder. Enerji depolarını yönetmek suretiyle müthiş bir iş başarır. Sadece bu kadar mı? Elbette değil…
 
Üreme organlarından tutun, bağışıklık sistemimizin gelişmesine kadar bir dizi olayda önemli rol oynar.
Ancak hal böyle iken, insanlar ondan kurtulmak için çok şeyler yapmaya başladı. Paralarını ve sağlıklarını feda etmeye hazırlar. Sonuç itibariyle, elbette fırsatçılar türemeye başladı. Şaibeli diyetler ileri sürüldü. İlaçlardan tutun, kitaplara, Yağ yakıcı ilaçlardan, özel giysilerle kadar bir dizi seçenek yağlardan kurtulmak(!) için kamuoyuna sunuldu.
Ondan bu kadar kurtulmaya çalışılsa da, yağ dokusu bir yolunu bulup yeniden varlığını sürdürmeye çalışıyor.
 
Şimdi burada bir saptama yapmak istiyorum,
Yağlarımız, bedenimizde oluşan toksisitenin etkilerinden korunmak için ortaya çıkan koruyucu bir mekanizmadır. Enflamasyonu önlemek ve insülin direncini azaltmak için metabolik olarak çok önemli bir dengeleyici unsur olarak ortaya çıkar. Bu nedenle yağlarla savaşmak, bir hedef şaşırtmacadır.
 
Eğer bir mücadele yapılacaksa, bu toksisite, enflamasyon ve insülin direnci olmalıdır. Bunda başarılı olunduğu zaman, yağ dokularımız artık bana fazla ihtiyaç kalmamış deyip, kendisini ortamdan uzaklaştıracaktır.


YORUMLAR

Solve : *
21 ⁄ 3 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.