DOLAR 32,5603
EURO 34,7317
ALTIN 2489,157
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni “Görünmez Adam”

15.03.2020
A+
A-

H.G. Wells’in romanında ortaya çıkan “görünmezlik” fikri bugüne kadar birçok filme konu oldu. Bunlardan ilki 1933 yılındaki versiyondu.

Griffin’in sargılı yüzü ve güneş gözlükleriyle göründüğü anı kim unutabilir ki? Bu filmden sonra görünmez adam birçok versiyonla beyaz perdede yerini aldı. “The Invisible Man”de bunlardan sonuncusu. Filmde sevgilisinden şiddet gören Cecilia adlı kadının hikâyesini izliyoruz. Varlıklı bir bilim adamı olan Griffin intihar ediyor ve servetini kız arkadaşına bırakıyor. Erkek arkadaşının intiharına inanmayan Cecilia, çareyi saklanmakta buluyor. Ama görünmezliğin formülünü bulan sevgilisi onun peşini bırakmıyor. Cecilia bu derdini başkalarına anlatmakta oldukça zorlanıyor ve onunla tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor. Aksiyon ve gerilim dozu oldukça yüksek olan filmin yeni versiyonunda eksiklikler olsa da ben genel anlamda beğendim. Film bu versiyonunda görünmez adamın güçlerini farklı kullanmasıyla ve hikâyenin Cecilia etrafında kurgulanmasıyla farklılık yaratıyor. Cecilia rolünde “The Handmade’s Tale” dizisinden aşina olduğumuz Elisabeth Moss çok başarılı. Kendisi son dönemde en beğendiğim oyunculardan biri. Onu yine bir gerilim filmi olan “Us”ta da izlemiştik ve bu türe çok yakıştığını söylemeliyim. Filmin senaristi ve yönetmeni adını “Saw” filmiyle duyuran Leigh Whannel.

İyi seyirler.


YORUMLAR

Solve : *
4 + 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.