DOLAR 34,4867
EURO 36,4668
ALTIN 2944,734
BIST 9031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bağırsaklarınızda biyoçeşitliliği sağlayınız!

Vücudumuzun %90’ı bakteri, virüs ve mantarlardan oluşur. Bizi biz yapan hücrelerimiz %10 civarında. Bizi neşeli, depresyonlu, üzgün, halsiz, enerjili, hasta yapan ne varsa işte bu %90 civarındaki tüm bu canlıların etkileridir.

Vücudumuzda ne kadar geniş bir çeşitlilikte bakteri ve mantarlara sahip isek o kadar sağlıklıyız. Örneğin Vücudumuzda faydalı bakterilerimizin çeşitliliği kronik sağlık problemlerinden ve otoimmün hastalıklardan daha iyi korunmamızı sağlar. Depresyon, diyabet, obezite hatta kanser tüm hastalıkların ilerleme şansı eğer vücudumuzdaki bakteriler bir yağmur ormanı gibi gür ve karışıksa çok daha düşüktür.

Bisküvit, jips, çikolata, hazır kekler vb. İşlenmiş gıdaları tüketmek ve ekstra antibiyotik kullanımı, kortizon ilaçları, doğum kontrol ilaçları, ağrı kesiciler, uyku verici ve depresyon ilaçları vb. ilaçlar vücutta kötü bakterilerle beraber iyilerin de kaybolmasına ondan da önemlisi vücudumuzdaki bakterilerin çeşitliliğinin azalmasına sebep oluyor.

 

Vücudumuzda sahip olduğumuz bakteri ve mantarlardaki çeşitlilik ne kadar fazlaysa o kadar dirençli ve güçlü oluruz.

Biyoçeşitliliğimizi artırmak için öncelikle lifli gıdalar tüketmeliyiz. Bir örnek vermek istiyorum. İĞDE.

İğdenin kalori değeri yüksek olmadığı için diyetlerde rahatlıkla kullanılabilir. Vitamin bakımından zengin olması açısından vücuda direnç katar ve özellikle solunum yolu hastalıklarından korur. Bağışıklık sistemine faydası vardır. Herhangi bir meyveden beklenemeyecek kadar fazla yağ asitleri barındırır. Yapılan araştırmalara göre kanserin yayılma ihtimalini, aynı zamanda kansere yakalanma ihtimalini azaltır. İshali durdurmada son derece etkilidir. Gastrit gibi mide problemi olan kişiler bolca tüketmelidirler.

Adet kanamalarını düzene sokar.

Şimdi çok önemli bir sonuç ile noktalamak istiyorum yazımı. Lütfen dikkat!

Dünyanın en fazla biyoçeşitliliği olan bir ülkede yaşıyoruz. Vücudumuzdaki biyoçeşitliliğin sağlanmasında yediğimiz gıdalar çok önemli rol oynar. Biz bir manava gitsek onlarca çeşit gıdayı çok ucuz fiyatlarla satın alabiliriz. Bir Norveçli, Çölde yaşayan bir Arap vb. dünyada hiç bir ülkede insanlar Anadolu2da yaşayan Türkler gibi biyoçeşitliliğe sahip değildir. Anadolu insanı bu kadar zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğundan az bir gayret gösterse kendine benzeşim (self similarity) prensibinden hareketle dünyanın diğer insanlarına göre çok daha geniş çeşitlilikte bakteri zenginliğine sahip olacaktır. VÜCUDUMUZDA BAKTERİ ÇEŞİTLİLİĞİ bizi sadece sağlıklı yapmakla kalmaz, daha kaliteli düşünmemizi ve daha akıllı olmamazı da sağlar.

Bağırsaklarımız ne kadar sağlıklı ise yani ne kadar CANDİDA mantarlarından arınmış ve zengin bir biyoçeşitliliğe sahipse o kadar sağlıklıyız.
Hayatımda bu iğdeden böğürtlene, defne tohumundan kapariye her gün tek tip beslenme yerine herbirinden azar azar zengin çeşitlilikte gıdalar tüketiyorum. Bu ipuçlarını uygularsanız bağışıklığınızda ve genel sağlığınızda bir yükselişi siz de hissedebilirsiniz

Hepinizi çok seviyorum.

SEVGİLERİMLE

Prof.Dr. Ibrahim Uslu

YAZARIN DİĞER YAZILARI

https://ekonomidoktorunuz.com/saglik/kanserin-tedavisinde-oksijenin-onemi-prof-dr-ibrahim-uslu-20190803/

https://ekonomidoktorunuz.com/saglik/saglikli-olmanin-sirri-cig-gidalarda-prof-dr-ibrahim-uslu-20190206/

 

https://ekonomidoktorunuz.com/yasam/helikobakter-pilori-soylenildigi-gibi-midenin-dusmani-mi-20181220/


YORUMLAR

Solve : *
32 ⁄ 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.