DOLAR 32,3736
EURO 34,9966
ALTIN 2325,725
BIST 9087,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Doğum günleri değer yaratan anlardır

12.01.2021
A+
A-

Doğum günleri sadece dünya gelen için değil, onunla birlikte aynı hayatı paylaşan insanlar içinde özel ve değerlidir. Bugün 11 Ocak ve iki numaralı kızım (kuzum) Ayşo’un doğum günüdür.

Bu sabah bu yazıyı kaleme almadan önce sahip olduğum değerlerim için yine sonsuz şükür ettim. Evet, bugün sadece kızım için değil, hane halkımız içinde kutlu bir gün olarak kayıtlar geçecek.

Sabahın ilk ışıklarıyla Ezo’yu kutladım. Bugün ikinci kez anne oluşunun 4.senesiydi. Sonrasında Zeyno’yu kutladım, abla oluşunun sene devriyesiydi.

Bir çocuk dünya gelir, yeni bir hikâye yazılmaya başlar. En kıymetlilerimiz, değerlerimiz ve yaşama bağlılık sebebimiz çocuklarımızdır. Bizler de aslında aynı süreci bir üst kuşağımız için yaşatmıştık. Gerçi bizim dönemimizde çocuk uyurken sevilir gibi saçma bir yapı hakimdi.

Sadece bir çocuğun veya bir yetişkin bireyin doğum günü olarak bakmayın olaya. Doğum günleri hayatımızda değerli olan insanların bizlerle olan bağının güçlendiği zamanlardır. Nice seneler derken belki de bir dakikasına bile hükmedemediğimiz hayata yeni kontratlar veriyoruz.

Değer yaratmak ve yarattığımız değerlerin kendini korumasını istiyoruz ama kimi zaman bütünsel olarak değil de kısmi dokunuşlarla kıymetli olanı korumak istiyoruz.

Bütünsel olarak değer yaratmak için en küçük mutluluk anının bile büyük resimde çok önemli bir yeri olduğunu gözden kaçırmamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Bugün sadece kızım için değil tüm ailemiz için özel bir gün. Büyük kızıma, annesinin anneler günü kutlamasını söylediğimde çok şaşırmıştı. Neden anneler günü mayısın ikinci pazarında kutlansın ki… her doğum günü aslında bir annenin “anneler günü” dür. Babaları da pas geçmeyelim!

Doğum günleri sadece pasta kesilen, hediyeler alınan bir gün değildir. Aslında bizlere sunulan sistematik hatırlatıcılardır. Sosyal medya uygulamaları da bu işi yapıyor ama kişinin değerler bütünü içindeki yerine sadece ufak bir dokunuş yapmaktadır.

Algoritma içinde ruhsuz bir hatırlatıcıyı mı tercih edersiniz, yoksa hayatınıza anlam katan bir hatırlatıcıyı mı?

Seçim size ait ve siz her zaman her şeyin en iyisini bilirsiniz. Benim ki sadece bir öneri. Kendi yaşamlarımıza önem vermek için beraber yaşamı paylaştıklarımızın da bu önem diziliminde yeri yok mu?

Bir mozaik onu oluşturan binlerce ufak parçanın mükemmel birlikteliğinden oluşuyorsa, her parçanın o mozaik içinde yeri de şüphesiz çok önemlidir. Bu yüzden hayatınız parçası olan ve bütünlüğünüzü tamamlayan insanların doğum günleri mozaiğimizin değerini ve güzelliğini ortaya koyan günlerdir.

Kendinizin veya çevrenizdeki insanların doğum günlerini değer yaratma anı olarak yeniden kodlamak için bu yazı başlangıç olsun.

Saygılarımla,

Uğur Durak

Profesyonel Koç – Mentör – Eğitmen

www.hedeftutulmasi.com
ugur.durak@hedeftutulmasi.com
Linkedİn: ugurdurak34
İnstagram: ugurdurakofficial


YORUMLAR

Solve : *
6 ⁄ 3 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.