DOLAR 32,362
EURO 35,0151
ALTIN 2323,35
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kung Fu Panda – Öğretiler

03.11.2020
A+
A-

Ailecek keyifle izlenebilecek filmlerden biri Kung Fu Panda serisi, 2016 yılında ilk vizyona girmiş bir animasyon filmi. Yakın bir zamanda ilk kez izledim, çok da sevdim. Seride üç farklı bölüm var, her birinin kurgu ve hikayesi farklı, anlayabilmek adına sırayla izlemekte fayda var.

Kung Fu ustası olmak için yola çıkan ana kahraman Po, serideki her bir bölümde farklı maceralar yaşıyor ve her biri farklı öğretiler edinmesini sağlıyor.

Po, Kung Fu tutkunu ve aile mesleği olan erişte satmakla meşgul sıradan bir panda iken Bilge Kaplumbağa tarafından Ejderha Savaşçısı olmak üzere seçiliyor ve hikaye tam da burada başlıyor.

Gelişim ve öğrenme yolculuğunda olan Po, yeteneklerini ve güçlü/zayıf yönlerini, yaratabilme gücünü keşfederek bunları kullanabilmenin yollarını deneyimliyor. Karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin yollarını öğreniyor ve ilerleyebilmek için, içindeki gücü keşfetmenin yollarını anlamak için izleyiciye aydınlatıcı, öğretici ipuçları sunuyor.

Bu öğretilerden de yola çıkarak, bir animasyon filmi olmasına bakmadan küçük büyük her yaştan insana hitap edebildiğini söylemem gerek. Bir animasyon filmi olmasının ötesinde, kişisel gelişim ve farkındalık anlamında sayısız öğreti barındıran bir yapım. Örnek olarak, benim yakaladığım başlıklar:
– Öz yeteneklerini keşfetmek
– Derin dinleme
– İçindeki sesi susturabilmek
– An’a odaklanabilme
– İnanç kalıpları keşfi ve yaşantımıza etkileri
– Hedeflere ulaşmada azimli ve çalışkan olmanın önemi
.. ve dahası

Öğrenmek isteyene çok şey öğretiyor. Yani, büyük küçük demeden bu filmden öğrenecek şey var. İzlerken bazı sözlerden notlar da aldım sizlerle paylaşmak için. Bunlar da spoiler olsun.

İzlediğinizde, film kurgusu içerisinde anlam bulacak diye düşünüyorum:

“Past is history, Future is mystery, but Today is a Gift that’s why it is called Present.” (bu kısmı özellikle Türkçe’ye çevirmedim) – Geçmişin tarih, geleceğin gizem ve bugünün de bir hediye olduğuna vurgu yapıyor.

“Sadece yapabileceğini yaparsan şimdiki halinden fazla olamazsın”

“Yumrukların savaşından önce zihinlerin savaşı gelir”

“Her zaman öğrenecek bir şey vardır”

“Sadece haber vardır, iyisi kötüsü yoktur”

“Seni kendime dönüştürmeye çalışmıyorum, kendine dönüştürmeye çalışıyorum”

“Mükemmellik ya da çekicilik için herhangi bir ücret yoktur”

“Gizli bir formül/malzeme yok. Bir şeyi özel yapmak için onun özel olduğuna inanman gerekir. Aradığın güç içinde. O, sensin”

 

Şimdiden izleyeceklere iyi seyirler.

 

Nurşen Yılmaz Erginsoy


YORUMLAR

Solve : *
9 + 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.