DOLAR 32,3708
EURO 34,9804
ALTIN 2326,113
BIST 9090,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Mandıra filozofu” sayılarımız yükseliyor

07.08.2020
A+
A-

“Mandıra Filozofu” Sayılarında Geçen Seneye Göre %40 Artış Var…!

Mandıran Filozofu, 2014 yılında vizyona girmesiyle birlikte tüm beyaz yakalı kölelerin yüzünü güldüren, izleyicisine “farkındalık” veren ve yıllar itibariyle izleyici sayısı her geçen gün artan ender filmlerden biridir.

Müfit Can Saçıntı’nın kaleme aldığı, yönettiği ve oynadığı bu film senaryosu itibariyle mevcut düzene karşı çıkışı ele almaktadır. Zaten, Müfit Can Saçıntı sistemi sağlam eleştiren bir sanatçıdır.

“Mandıra filozofu” sayılarımız yükseliyor

Efendim, bildiğiniz üzere ülkemizde gelişmişlik, gelişememişlik, yediğimiz kazıkların boyu, bozulan değerlerlerimiz, azalan zenginliklerimiz sürekli olarak “GEÇEN SENENİN AYNI DÖNEMİ” kıyası ile manşetlerden verilir.

Yaz tatilimi yine okuyarak, danışanlarımla vakit geçirerek ve bolca hayatın içinde yer alarak geçirdim. İşim gereği her şeyden uzaklaşayım gibi bir lüksüm yok : ) olmasın zaten bu benim tercihimdi ve çok mutluyum.

“Mandıra filozofu” sayılarımız yükseliyor

Bu sene plajlarımız yine beyaz yakalıların akınına uğramış durumda…

Kışı zor geçiren, pandemi ile derinden sarsılan “beyaz yakalı” yoldaşlar beach clublar da 15 TL lik biraya 50 TL ödemenin vermiş olduğu haklı gurur ve giriş ücreti – vale ödemeleri ile günde en az 500 TL ezerek kızgın kumlarla ve mavi sularla buluşmanın haklı onurunu yaşadılar, yaşamaya devam ediyorlar, yaşayacaklar…! (Malum yıllık izinler çok karıştı bu sene)

Beyaz Yakalılar, filozof olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor..!

Nereye gittiysem, kiminle konuşsam gördüğüm ve hissettiğim duygu: “Türkiye’de Mutlu Çalışan Yok” şeklinde olmuştur.
Bir ülke düşünün ki mesleğini seven insan sayısı %5 den az olsun. Hastasını sevmeyen doktor, şantiyeyi beğenmeyen mühendis, müşterisine söven bankacı, velilerinden usanmış öğretmen… (Nasıl tatil yaptığımı siz düşünün artık)

“Mandıra filozofu” sayılarımız yükseliyor

Fakat bunca olumsuzluğa rağmen iyi ve güzel gelişmelerde oluyor.

Ne mi oluyor? “Mandıra Filozofu” Sayılarında Geçen Seneye Göre %40 Artış Var…!
Sıcakların artması ile soluğu kumsallarda alan beyaz yakalılar beş masalı, 10 mezeli küçük işletme açmanın ya da 5 odalı ufak bir pansiyon işletmenin hevesiyle mevcut iş yaşantılarını sorgular durumda.

Daha kaç senemiz kaldı bu yaşamda..? Ve sonrasında emeklilik zaten hayal, satış baskısı, patron kaprisi, terfi telaşı, sürekli olarak işten atılma kâbusu, dayatılan mobbinglere göğüs germe, fırçayı yiyince esneme, eve gelince gerilme gibi türlü sıkışıklık içinde yaşamlarına yeni bir yön vermenin getirdiği bilinçli farkındalıklar bu sene “mandıra filozlarının” sayısını %40 arttırmış durumda.

“Mandıra filozofu” sayılarımız yükseliyor

Epiktetos’un dediği gibi “Kendisinin efendisi olmayan hiç kimse özgür değildir ”

2 haftalık yıllık izinin ilk haftasında başlayan eleştirel tutumlar ve girişimcilik hayalleri ikinci haftanın son 3 gününde yerini kabullenmeye, işe gidince yaşanacak olan kaosa hazırlık ve tatil boyunca harcanan kredi kartlarının nasıl ödeneceğine bırakmaktadır.

Evet, bu sene “mandıra filozofu” sayıları daha çok arttı, seneye de artacak hatta “işsizler ordusu” yeni cengâverlerini kazanacak.

Düşünmek ve hayal kurmak başarıya giden yolda en önemli kısım olmakla birlikte, harekete – eyleme dönüşmeyen düşünce özgürlüğünüzün ve “kendi hayatınızın” efendisi olma yönünde en büyük engeliniz olarak kalacaktır.

Bir düşünceniz varsa bunu hayata geçirmek için çekinmeyin.

Söylenen söz, geçen zaman asla geri gelmez.

Güzel bir ağustos ayı dilerim.

Bana ulaşmak isterseniz çekinmeyin, destek olmak için her zaman yanınızdayım.

Saygılarımla,

Uğur Durak

Profesyonel Uzman Koç
ugur.durak@hedeftutulmasi.com
www.hedeftutulmasi.com


YORUMLAR

Solve : *
25 × 18 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.